La Generalitat tanca Elda i Petrer, però avisa de que els números no són “per a un confinament domiciari”

485

Puig i Barceló anuncien noves restriccions per tal de frenar l’avanç de la pandèmia a la Comunitat

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, han anunciat en roda de premsa aquest divendres “mesures addicionals extraordinàries” en tot el territori valencià contra la Covid-19, com a limitacions d’aforaments a un terç en vetlles i cerimònies i al 50% en els comerços minoristes, en centres comercials i mercats ambulants. A més, Puig va afirmar que la Comunitat “no està en aquests moments en situació d’adoptar” el confinament domiciliari, que ha qualificat de “mesura extrema”, i ha apuntat que en l’estat d’alarma vigent “no existeix la possibilitat” d’implantar-la.

Puig i Barceló, a més, han anunciat la pròrroga del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana durant una setmana més fins al divendres 13, que s’ha publicat aquest divendres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). A més, va assegurar que “es prendran totes les mesures necessàries” de manera “articulada, serena, dialogada, i buscant la solució contra la pandèmia”. “La prioritat és superar la pandèmia”, va remarcar i va incidir en la “corresponsabilitat ciutadana”.

El president va abundar dient que cada situació s’haurà de respondre amb “proporció”. “Cap mesura és neutra. El confinament domiciliari té conseqüències, i els tancaments d’activitats també”, ha asseverat i ha al·ludit als efectes econòmics “molt greus”, però també als “socials i psicològics”.

Mesures addicionals extraordinàries

Aquesta nova resolució que entrarà en vigor a les 00.00 hores del 7 de novembre i tindrà efectes fins a les 23.59 hores del 9 de desembre, i que limita l’aforament en parcs infantils a l’aire lliure al 50%, amb una distància de seguretat de metre i mig, i assenyala que les activitats grupals d’oci infantil i juvenil tindran un màxim de sis participants.

Els cinemes, teatres, auditoris, circs i espais tancats similars podran desenvolupar la seva activitat, amb el públic assegut i sempre que no se superi el 50% de l’aforament, i es recomana la realització telemàtica de congressos, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments, segons la resolució que publica aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat.

La nova resolució substitueix i deixa sense efecte la que es va dictar a l’agost i que s’ha prorrogat diverses vegades, amb les mesures adoptades pel Consell Interterritorial de Sanitat, i les de finals d’octubre que van establir mesures concretes per a 31 municipis i van fixar un màxim de sis persones pareixis la reunions de seus festeres.

Les noves limitacions

– Vetlles i enterraments: es limita l’aforament a un terç, amb un màxim de 25 persones en espais a l’aire lliure o de 15 persones en espais tancats.

– Celebracions no religioses: no es pot superar un terç de l’aforament amb un màxim de 25 persones en espais a l’aire lliure i 15 en espais tancats. Les celebracions que poguessin tenir després serveis d’hostaleria i restauració es limiten a un màxim de 25 persones a l’aire lliure o 15 en espais tancats.

– Activitats multitudinàries: no s’autoritzen.

– Parcs infantils recreatius a l’aire lliure, castells inflables, tobogans i altres jocs infantils: neteja almenys diària, aforament limitat al 50%, distància de seguretat de 1’5 metres excepte convivents o pertanyents al mateix grup. Les activitats grupals tindran un màxim de 6 participants.

– Activitats en seus festeres tradicionals: es manté la limitació a un màxim de 6 persones i no poden estar obertes al públic.

– Comerços minoristes: es redueix a un terç l’aforament dels establiments, amb independència de la seva superfície útil d’exposició i venda. Els mercats ambulants podran instal·lar fins a un 50% dels llocs autoritzats.

– Centres i parcs comercials: es limita l’aforament a un 50% en els locals, no es podrà romandre en les zones comunes i es tanquen les zones recreatives, com a parcs infantils.

– Hostaleria i restauració: es redueix a l’aforament a un terç dins del local i al 50% a les terrasses. No es permeten els serveis tipus self-service o bufet. Es prorroga el tancament de l’oci nocturn

– Hotels i allotjaments turístics: aforament d’un terç. En els allotjaments que ofereixen habitacions col·lectives, les persones pertanyents a diferents grups de convivència no podran pernoctar en la mateixa estada.

– Biblioteques, museus, sales d’exposicions i visites a monuments: es permeten activitats sempre que no se superin el 50% del seu aforament.

– Cinemes, teatres i auditoris: no es pot superar el 50% de l’aforament autoritzat; es recomana no menjar ni beure a l’interior de les sales, i les entrades han de ser numerades i els seients preasignados amb identificació de les persones que els ocupin.

– Activitat esportiva no professional: dins de les instal·lacions no es pot superar un terç de l’aforament, fins a un màxim de 30 persones en espais oberts, i fins a 20 en espais tancats. No es permet l’ús de vestuaris ni dutxes i les competicions seran sense públic.

– Per als esdeveniments esportius hauran de desenvolupar-se sense públic.

–Guies turístics: activitats amb cita prèvia preferentment i màxim de sis persones.

–Centres recreatius turístics, zoològics i aquaris: aforament del 50% en instal·lacions tancades i a l’aire lliure.

–Congressos i reunions de negocis: es prioritzarà la celebració telemàtica i si es realitzen no podran superar el 50% de l’aforament

–Locals de joc i apostes: límit d’un terç de l’aforament i ocupació màxima per taula de sis persones.

– Piscines recreatives: un terç d’aforament per a les piscines tancades i del 50% a l’aire lliure. No es poden usar dutxes ni fonts d’aigua.

– Acadèmies, autoescoles i centres de enseñanzano reglada: un terç de l’aforament, aunqu aquest recomana l’ensenyament telemàtic.

Es manté la prohibició de no fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure, quan no es pugui respectar la distància mínima interpersonal d’almenys dos metres. S’inclouen cigarrets electrònics o vapeo.

A més d’aquestes mesures també s’ha decr3etado el tancament perimetral dels municipis d’Elda i Petrer durant 14 dies.

Aquestes mesures entren en vigor aquest divendres a les 00,00 i estarà vigent fins al pròxim 9 de desembre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací