El telèfon d’emergències “112 Comunitat Valenciana” es reforça en un 13% per la festivitat de Sant Joan

504

Des de la seua implantació, fa 24 anys, el telèfon ha gestionat quasi 13 milions d’incidents

Actualitat Diària

Els torns del personal del telèfon “1·1·2 Comunitat Valenciana” es reforçarà en un 13% amb motiu de les celebracions de Sant Joan que se celebren en la majoria dels municipis i, especialment, a la ciutat d’Alacant. L’objectiu és atendre amb major celeritat les crides que puguen produir-se, des d’aquest divendres i fins al diumenge, donat la coincidència d’aquestes celebracions amb un cap de setmana. 

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha celebrat aquest divendres una reunió per a la coordinació dels diferents dispositius desplegats per a la nit i la festivitat de Sant Joan. Ángel ha informat que, d’aquesta manera, els dies 23 i 24 de juny treballaran 67 professionals a la sala d’atenció de crides, 52 operadors i operadores i 15 persones en coordinació.

Aquest reforç de personal, ha indicat, “suposa un augment del 13% respecte als empleats que atenen en sala un dia ordinari, ja que una de les característiques essencials d’aquest servei és la seua capacitat de dimensionar-se en funció de les emergències que s’hagen d’atendre o en previsió d’una major demanda motivada per festivitats com la d’aquests dies”. 

El secretari autonòmic ha recordat que la Policia de la Generalitat col·laborarà en les tasques de vigilància en els municipis costaners al costat de la Policia Local i la Policia Nacional, reforçant principalment les parades d’FGV de major afluència en les zones de platja de la ciutat de València. Aquest dispositiu, compost per 11 patrulles, es desplegarà pels municipis que han sol·licitat la presència d’aquestes unitats per a augmentar la vigilància en les zones més concorregudes i controlar aforaments. 

Xifres des de la implantació del telèfon 1·1·2

Aquesta setmana s’ha complit els 24 anys de la implantació del servei del telèfon únic europeu d’emergències “1·1·2 Comunitat Valenciana” amb prop de més de 82 milions de crides rebudes i quasi 13 milions d’incidents gestionats des de la seua implantació en la Comunitat Valenciana un 21 de juny de 1.999 amb una primera trucada atesa per una operadora que va gestionar una emergència mèdica.

Des de llavors i durant 24 anys, aquest servei atén ininterrompudament totes les trucades d’emergències de qualsevol tipus les 24 hores del dia, els set dies de la setmana. Es tracta del telèfon únic europeu d’emergències al qual es pot cridar des de qualsevol mòbil, fins i tot estant bloquejat, sense introduir el pin i des de qualsevol companyia sempre que es tinga cobertura. 

El telèfon d’emergències “1·1·2 Comunitat Valenciana” rep una mitjana d’entre 8.000 i 10.000 anomenades al dia. 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací