Oltra: “És necessari que es reforme el sistema de finançament que ja està caducat”

633

Actualitat Diària

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat a “ara, més que mai, en temps de pandèmia, és necessari que aquest sistema de finançament autonòmic, que està caducat des de 2014, per fi es reformi i anem a un sistema just, que no discrimini els valencians i les valencianes”.

Oltra s’ha pronunciat en aquests termes en ser preguntada pels periodistes sobre l’anunci realitzat pel Govern d’Espanya de postponer als primers mesos de 2021 els treballs per a la reforma del sistema de finançament autonòmic.

Segons ha expressat la vicepresidenta, la Comunitat Valenciana “és l’única comunitat autònoma amb la renda per càpita per sota de la mitjana estatal que és pagadora neta”.

“Som una anomalia democràtica dins del sistema”, perquè es “trenca la igualtat entre els territoris quant a les persones que vivim en ells”, ha afegit.

En aquesta línia, ha insistit que un sistema de finançament “ha d’assegurar que qualsevol persona, visqui on viva, ha de tenir igualtat de drets i oportunitats”.

La vicepresidenta ha assenyalat que, encara que els treballs de la reforma “van lents”, cal valorar que “existeix un compromís del Govern d’Espanya que per als primers mesos de 2021 es posaran a això”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací