Prop de 400 joves aspirants a tindre la primera experiència laboral participen en la 5a jornada Avalem a Vila-real

1141

La ciutat reforça la lluita contra l’atur juvenil amb una nova edició del programa d’ocupació de la Generalitat per a 65 beneficiaris. José Benlloch i Xus Madrigal, clausuren els plans EMCUJU-EMPUJU, que han incorporat durant un any al consistori a 62 joves menors de 30 anys

Actualitat Diària/S.N.

La 5a jornada Avalem ha marcat aquest matí el final dels programes d’ocupació juvenil EMCUJU i EMPUJU i l’inici de la nova convocatòria, en la qual l’Ajuntament preveu una inversió d’ 1,4 milions d’euros, finançats per la Generalitat, per a incorporar a la plantilla municipal a un total de 65 joves vila-realencs aturats durant un any tant amb formació com sense. L’alcalde, José Benlloch, i el regidor d’Economia, Xus Madrigal, han participat en la jornada, a la qual també ha assistit l’edil d’Economia en l’anterior legislatura, Xavier Ochando.

La sessió ha arrancat aquest matí a les 10.00 a la Biblioteca Universitària del Coneixement amb una conferència a càrrec del consultor i coach Rubén Rodríguez. A les 12.00 ja començat la xarrada informativa sobre l’actual convocatòria del pla Avalem Joves on els tècnics del l’àrea d’Economia a Vila-real han explicat els requisits d’accés, que són ser menor de 30 anys, estar inscrit com a demandant d’ocupació en Labora i en el sistema de  Garantia Juvenil en les ocupacions sol·licitades per l’Ajuntament. “És molt important complir aquest punt de cara al procés de selecció, ja que cada ocupació li correspon un codi, per tant, a pesar que tingueu una titulació, per exemple,com és el cas de jardiner, nosaltres sol·licitarem l’ocupació de palmer, per tant, haurieu d’inscriure-vos en la de palmer per a tindre més possibilitats”, han detallat. Així mateix, tota la informació de les ocupacions demandades, els resultats de la baremació i la selecció, es publicaran a la web 

En aquest audio es poden escoltar les ocupacions demandades 

D’aquesta manera, la inscripció en el sistema de Garantia Juvenil pot resultar un poc enutjosa i complicada, per tant en l’edifici de la Cambra de Comerç de Vila-real, al Viver d’empreses, s’habilitarà un servei d’assesorament per als aspirants. Així mateix, la subvenció no està encara atorgada però des del departament han volgut avançar els tràmits i donar a conèixer les condicions als beneficiaris. “Quan se’ns done el vistiplau, que serà al llarg del mes de juliol, el procés de selecció i contractació ha de ser molt ràpid, aleshores volem que les persones interessades es posen en marxa el més prompte possible amb els tràmits”, han indicat. Per altra banda, els seleccionats gaudiran d’un contracte d’un any i unes condicions salarials d’acord a la seua tasca.

Benlloch ha compartit una xarrada-col·loqui sobre els reptes de la Vila-real del 2030 amb els joves que, durant l’últim any, han format part de la plantilla municipal en diferents departaments i els quals han explicat la seua experiència. Han sigut un total de 62 els joves menors de 30 anys els que s’han pogut beneficiar d’aquesta segona edició dels programes Avalem Joves + de la Generalitat, hereus de l’esperit del programa Vilabeca, impulsat per l’Ajuntament de Vila-real de manera pionera en 2012 per a oferir una primera oportunitat als joves talents locals i combatre l’atur juvenil. Els joves Avalem han rebut el diploma acreditatiu del seu pas pel programa, en el qual s’han invertit 1,4 milions d’euros, dels quals 1,2 milions han sigut finançats per la Generalitat. Per a la pròxima convocatòria, encara pendent de resolució, s’han sol·licitat 65 beneficiaris, la qual cosa suposa un pressupost de 1,5 milions (1,4 milions subvencionats).

“La lluita contra l’atur ha sigut la nostra principal preocupació i ocupació en els últims anys, en particular en un col·lectiu especialment castigat en les xifres de l’atur com el juvenil. Per això, tan sols en els programes d’ocupació juvenil –EMPUJU, EMCUJU, T’Avalem i POEJ– s’han invertit enguany 2.457.105 euros, que han permés oferir una oportunitat laboral i formació en alguns casos a 152 vila-realencs”, detalla el regidor d’Economia. Balanç que ascendeix fins als 4,5 milions d’euros invertits i més de 300 beneficiaris en el conjunt de programes d’ocupació impulsats pel govern municipal, amb el suport de la Generalitat i el Govern. “Som líders en inversió en la lluita contra l’atur i això, sumat a l’enorme capacitat del nostre teixit socioeconòmic i a les polítiques de dinamització de l’economia i la indústria impulsades en els últims anys, ens ha col·locat durant 10 mesos consecutius com a la ciutat de la Comunitat amb menys atur”, assenyala Benlloch.

En el cas de l’atur juvenil, amb una taxa de quasi el 35% en tota Espanya, els programes d’ocupació juvenil han demostrat un impacte positiu en les xifres de desocupació a Vila-real. En concret, segons les dades de què disposa la Regidoria d’Economia, en tres anys s’ha passat de 683 demandants d’ocupació menors de 29 anys als 576 actuals. “La situació ha millorat molt, però mentre hi haja una persona, un jove, que no puga dissenyar el seu projecte de vida per falta d’oportunitats, continuarem incidint en aquesta línia i combatent l’atur amb totes les eines al nostre abast”, agrega el primer edil.

En aquest objectiu s’emmarca la nova convocatòria dels programes EMCUJU i EMPUJU. Al final hi ha hagut un debat en el qual els beneficiaris d’Avalem Joves+ han preguntat a l’alcalde sobre els reptes de la Vila-real del 2030. El lliurament de diplomes ha tancat la jornada.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací