La fira tecnològica ‘Destaca’ es celebra en novembre amb conferències a l’Auditori Municipal

763

El certament es realitza en format semi presencial amb emissions en directe

Actualitat Diària

La fira de transferència científica i tecnològica referent en la Comunitat Valenciana, ‘Destaca’, torna aquest mes de novembre amb un model semi presencial, que combinarà els formats físic i online, i amb una nova ubicació per al desenvolupament de les conferències, que es realitzaran a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner per a poder oferir-les en directe a través de diferents plataformes. L’alcalde, José Benlloch, s’ha reunit amb el director de la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I, Juan Carda, en una trobada preparatòria de la cita, que tindrà lloc al novembre, i que a causa de les circumstàncies actuals per la pandèmia canvia d’ubicació i format.

Tal com va acordar el comité d’experts el mes d’abril passat, la fira, de caràcter biennal, aposta per un model de celebració que combinarà la divulgació, conferències i accions de treball en xarxa de manera virtual amb actes presencials adaptats a les possibles limitacions per la pandèmia en el moment de la seua celebració. Benlloch ha apuntat a més que a causa d’aquesta circumstància, el certamen, impulsat per l’Ajuntament i la Càtedra d’Innovació Ceràmica de l’UJI, canvia d’escenari i en aquesta edició deixarà el Centre de Congressos, Fires i Trobades, i tindrà com a seu de les ponències l’Auditori Municipal.

L’alcalde ha explicat que “l’Auditori, per la seua capacitat, ens permet l’assistència de públic a les conferències, sempre amb les restriccions d’aforament i mesures de prevenció que establisquen les autoritats sanitàries”. Aquesta instal·lació municipal s’ha reobert ja en aquesta fase de nova normalitat, amb els corresponents protocols de seguretat sanitària. Així mateix, compta amb la infraestructura tècnica necessària per a poder emetre en directe les conferències per diferents canals i plataformes. Finalment, l’alcalde també ha subratllat la idoneïtat de l’Auditori Municipal per a albergar la part de transferència de coneixement de ‘Destaca’ a l’ésser un edifici situat en el centre de la ciutat “amb una oferta d’hostaleria i restauració pròxima, per a donar servei a les persones que finalment assistisquen a les ponències, la qual cosa pot ser també un revulsiu econòmic en un moment com l’actual”.

Quant a la part divulgativa de ‘Destaca 2020’, s’ha decidit que les activitats es realitzaran a demanda, en funció de la disponibilitat i interés dels centres educatius de la ciutat, i es desenvoluparan a la Casa dels Mundina. “En la pròxima reunió del Consell Escolar Municipal plantejarem als centres la proposta perquè aquells que tinguen interés en què els seus alumnes participen en aquestes activitats de divulgació puguen fer-ho en l’espai que s’habilitarà a la Casa dels Mundina, amb tots els protocols de prevenció per la Covid-19”, remarca el primer edil.

La part expositiva de la fira es realitzarà finalment en format online donades les dificultats perquè les empreses puguen muntar els seus estands de manera física i rebre les milers de visites que la fira ha aconseguit en edicions anteriors.

Àrees temàtiques

Les àrees temàtiques que ha confirmat el comité per a aquesta edició són emprenedoria, salut, economia circular, esport i vida saludable, intel·ligència artificial i big data, i amb motiu de l’escenari que planteja la pandèmia, també s’ha inclòs la dinamització de l’economia en temps de crisi. Benlloch ha assenyalat que “Destaca serà aquest any més Destaca que mai perquè en aquest moment es fa encara més necessari apostar per la ciència i la innovació per a superar aquesta crisi i avançar en tots els àmbits”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací