La Diputació invertirà 350.000 euros en Cultura “perquè tots tingues les mateixes oportunitats de subvenció”

599

Sanz lamenta que s’haja suspés el Misteri de Castelló, ja que l’organització tenia concedida l’ajuda per a la seua representació

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló reforçarà de cara a 2021 la seua aposta per impulsar els procediments per concurrència competitiva perquè “tots tinguen les mateixes oportunitats a l’hora d’accedir a les subvencions que s’atorguen des de la institució”. Així ho destaca la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, qui insisteix que l’objectiu de la Nova Diputació és que les activitats culturals “arriben al conjunt del territori” i siguen “el més democràtiques possibles”.

En aquest sentit, Sanz ha lamentat l’anunci dels organitzadors del Misteri de Castelló de suspendre la representació de 2020, esdeveniment que s’havia presentat a la línia de subvencions de la Diputació Provincial i que tenia concedida una ajuda de 4.000 euros. La diputada provincial insisteix que “des del primer minut hem sigut transparents i hem deixat clar que aquest equip de govern considera que cal anar eliminant de manera gradual els convenis singulars perquè les ajudes arriben a més col·lectius”.

Ruth Sanz considera “fora de lloc” que els organitzadors del Misteri de Castelló “culpen a la Diputació de provocar la suspensió de l’esdeveniment” i l’acusen de prendre decisions sense previ avís. “L’any passat ja vam informar que havien d’optar a concurrència competitiva, com fan altres esdeveniments culturals de totes les comarques de la província, per la qual cosa les crítiques, que les respecte per descomptat, em semblen injustes”.

La diputada, a més, lamenta que els organitzadors del Misteri de Castelló definisquen com a “modesta” la col·laboració de la institució provincial, que arriba als 4.000 euros, subratllant que “hem deixat clar el nostre suport a aquest esdeveniment i a totes les activitats culturals que es presenten a les diferents convocatòries de la Diputació”.

Ruth Sanz ha recordat que enguany s’ha aprovat, d’una banda, una línia de subvencions dotada amb 300.000 euros per al finançament d’esdeveniments culturals, a la qual s’ha optat per concurrència competitiva. Aquesta partida, a més, ha experimentat un increment del 50% respecte a 2019, en passar de 200.000 euros a 300.000 euros. Són ajudes destinades a entitats privades sense ànim de lucre o a associacions culturals que organitzen esdeveniments culturals amb impacte econòmic i social en el territori de la província de Castelló.

Aquestes subvencions per a esdeveniments culturals se sumen unes altres per valor de 350.000 euros per al finançament de programes culturals en 2020, la qual cosa en paraules de Sanz “posa de manifest la importància que dóna a la Cultura l’equip de govern de la Diputació del canvi”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací