#OrigenCastelló donarà la benvinguda a la tardor omplint d’activitats culturals la ciutat

696

Una cita que reflecteix la seua ambiciosa aposta per la cultura, fusionant les arts musicals amb el seu ric patrimoni arquitectònic i natural

Actualitat Diària

Tardor, l’estació de la melancolia i la reflexió, és ideal per a renovar les il·lusions. Així ho entén la capital de la Plana amb #OrigenCastelló, el començament de noves esperances a partir d’experiències sensorials que unisquen les arts musicals amb entorns patrimonials de la ciutat, en aquesta ocasió el Parc Ribalta. Durant tres màgiques vetlades, l’embruixament flamenc de Carlos Piñana, el tribut a Ketama de Paradita Flamenca i el mestissatge músic-pictòric de Livepainting i Guitar Duo ompliran d’energia la zona que envolta el llac del parc. Benvinguts a la tardor castellonenca… El #Origen de molts somnis!
“No vull la meua casa emmurallada per tots costats, ni les meues finestres tancades. Jo vull que les cultures de tot el món bufen sobre la meua llar tan lliurement com es possible”, deia el gran Mahatma Gandhi. Així ho sent i viu Castelló, ciutat que –al marge dels seus atractius gastronòmics o playeros– obri els braços per a acollir a tots els qui vulguen viure-la i gaudir-la més enllà de l’estiu. Amb l’arrancada tardorenca, la capital de la Plana estrena un nou esdeveniment experiencial: #OrigenCastelló. Una cita que reflecteix la seua ambiciosa aposta per la cultura, fusionant les arts musicals amb el seu ric patrimoni arquitectònic i natural.

Entenent ‘origen’ com el principi d’una cosa nova i il·lusionant, Castelló dóna la benvinguda a la tardor amb tres apassionants vetlades que se celebraran del 2 al 4 d’octubre en un dels seus llocs més emblemàtics, el seu autèntic ‘cor verd’: el Parc Ribalta. El seu romàntic llac serà l’escenari natural de tres grans espectacles, a partir de les 20.00 hores. Seran tots ells gratuïts, prèvia reserva i respectant totes les mesures de seguretat per a previndre el Covid-19: amb cadires guardant les oportunes distàncies en una zona delimitada per a aquest esdeveniment.

El divendres 2 obriran l’esdeveniment les ballarines de l’Estudi de Dansa Coppelia i Ana Llopis, amb ‘Fantasia flamenca’. Elles donaran pas a Carlos Piñana, guanyador del Bordó Miner amb un altre espectacle flamenc, ‘De l’arrel a l’ànima’.El dissabte 3 serà el torn del quartet Paradita Flamenca –que toquen diversos pals, des de rumbes a buleries– amb el seu ‘Tribut a Ketama’. I el diumenge 4 tancarà l’esdeveniment un espectacle molt singular: el de Livepainting i València Guitar Duo, una original proposta en la qual els germans Ausiàs i Rubén Parejo actuaran amb les seues guitarres al mateix temps que la pintora Noe Vera realitza les seues creacions en escena. A més, els assistents podran gaudir del Parc Ribalta decorat per a l’ocasió, amb un photocall i il·luminació especial.

Però el #Origen de la tardor castellonenca no acaba en aquest esdeveniment. Estan previstos pròximament Contacontes de Mitologia, especialment pensats per als més xicotets, a més de visites guiades teatralitzades fins a desembre. I també es podran assaborir –fins a l’11 d’octubre– les Primeres Jornades Gastronòmiques ‘Cuina Marinera’, en les quals participen dotze dels millors restaurants del Grau: Casa Santiago, El Viarany, Nou Escull, Casa Lola, L’Ona, Brisamar, Casa Juanito, La Taverna del Port, La Balena, Mediterrani, Ri & Co Bistró i Hotel Golf Platja.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací