L’Aeroport de Castelló busca ‘enlairar-se’ definitivament amb una nova ruta nacional

505

Actualitat Diària

L’aeroport de Castelló ha tancat 2020 amb el major registri d’operacions donis de la seva obertura al trànsit, malgrat la greu crisi del sector de l’aviació associada a la pandèmia del coronavirus. A més, ha impulsat noves inversions i zones d’expansió que permeten avançar en l’estratègia de diversificació.

El conseller d’Obris Públiques, Arcadi España, ha mantingut una va reunir amb la directora general de Aerocas, Blanca Marín, per a fer balanç de l’exercici 2020.

El conseller ha valorat que, “en un context d’enorme dificultat per al sector de l’aviació, amb un enfonsament general de l’activitat, l’aeroport de Castelló ha estat capaç de batre el seu rècord de moviments d’aeronaus”. En concret, ha registrat 7.750 operacions, amb un increment del 19% respecti a 2019, en què va haver-hi 6.515. Un creixement vinculat a l’activitat dels escoles de vol que operin en l’aeroport i a l’estratègia de diversificació.

Respecti als passatgers i passatgeres, s’han comptabilitzat un total de 40.275. Malgrat que durant la major part de l’any el descens ha estat inferior en termes percentuals a la mitjana del conjunt d’aeroports espanyols, hi ha hagut una reculada del 68%. Una situació motivada per l’afecció de la pandèmia al trànsit aeri, que va motivar la interrupció dels rutes regulars que opera l’aeroport de Castelló.

Arcadi España ha incidit “en la capacitat que ha tingut l’aeroport per a adaptar-s’a l’escenari de la COVID-19, donant resposta a la demanda del sector aeri i generant inversió, activitat i ocupació”. Davant la caiguda del trànsit comercial, ha afegit, “l’aeroport ha accelerat el seu procés de desenvolupament integral, a través de la potenciació de la cartera de serveis, establint així uneixes bases sòlides per al seu creixement”.

La instal·lació ha acollit nombroses aeronaus que han deixat temporalment d’operar i que requereixen espai per a estacionament i manteniment. També s’ha accelerat l’activitat de desmantellament. A més, de la mà de la iniciativa privada, s’han impulsat noves àrees de desenvolupament i inversions, com són la nova zona d’estacionament d’aeronaus, el centri de manteniment d’avions i la plataforma industrial. Uneixes actuacions que suposen prop de tres milions d’euros d’inversió, entre l’aportació pública i privada.

En aquest sentit, Arcadi España ha manifestat la seva satisfacció per la confiança dels empreses en la infraestructura, “com demostra que estan invertint en el seu desenvolupament en una situació de gran complexitat”.

El conseller també ha ressaltat que l’Estratègia Valenciana de Recuperació de la Generalitat hagi inclòs com a projecte estratègic el desenvolupament de la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC) de l’aeroport, on està prevista la creació d’un pol empresarial vinculat als sectors aeronàutic i logístic.

Rutes nacionals

D’altra banda, malgrat l’escenari advers, han sorgit oportunitats relacionades amb el trànsit comercial. A causa de la pandèmia, va caldre substituir la ruta programada a Marsella per una a Bilbao, que ha funcionat de manera positiva. D’aquí la decisió, consensuada amb l’empresariat turístic, de renovar-la dues anys més.

A més, l’aeroport ha promogut una nova ruta nacional davant la previsió que la reactivació del turisme estarà vinculada als mercats domèstics. El conseller ha apuntat l’objectiu de l’aeroport de reactivar els rutes regulars a partir de finals de març, incorporant una nova connexió nacional amb un dels següents destinacions: Andalusia, Galícia, Astúries i Castella-Lleó.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací