Rototom Sunsplash: el festival reggae que vibra al costat del públic infantil i adolescent

401

L’essència de Zoo saltarà Magicomundo amb una proposta il·lustrada sobre la seua història

Actualitat Diària

A Benicàssim, entre el Mediterrani i les muntanyes del Desert de les Palmes, el Festival Internacional Reggae Rototom Sunsplash (del 16 al 22 d’agost de 2023) ultima ja la programació amb la qual tornarà a convertir-se en punt de trobada per a gaudir d’una experiència vacacional amb xiquets i en família sota el format d’un gran festival que pensa també ‘en xicotet’. 

Si els arguments per a ‘festivalear’ sense límit d’edat ja tenien pes a la ciutat del reggae que desplega el Rototom Sunsplash en el recinte de concerts de Benicàssim, aquest estiu la macro cita musical reforça el seu perfil familiar amb importants novetats en les seues àrees culturals destinades a ‘xiquetes’ i adolescents. Un Magicomundo que promet sorpreses musicals d’altura al costat dels seus ja emblemàtics racons de joc i aprenentatge i el nou rocòdrom; una Teen Yard que es reformula per a connectar encara més amb el públic adolescent; i un Mercat Artesà amb un ventall extens de tallers per a fusionar diversió i creativitat en equip són alguns exemples d’aqueixos espais plens de vida que començaran a vibrar cada dia des de primera hora de la vesprada i fins a l’inici dels concerts del Main Stage. 

Més de quatre hores d’activitat per jornada que tindran entre els seus epicentres a Magicomundo, que repeteix el seu emplaçament en la pineda, abrigallant amb la seua ombra al públic més quin, al qual acostarà una agenda que pivotarà un estiu més sobre el joc lliure, els tallers, les xarrades i els espectacles de circ i música. Precisament lligats al circ i la música aterraran dues dels caps de cartell que de ben segur sumaran un punt positiu a aqueixa experiència festivalera en família “i que arriben envoltats de moltes altres propostes molt fanfarrones”, avancen des de Formiguer Produccions, que gestiona l’àrea. 

Així, Magicomundo rebrà el missatge de Zoo, una de les bandes més aclamades del panorama actual -que actuarà en el Main Stage el dilluns, 21 d’agost- a través de ‘Zoo Il·Lustrat’, un projecte pedagògic, literari, artístic i intergeneracional que gira entorn del grup valencià. Dirigit a públic de 6 a 12 anys, ‘Zoo Il·lustrat’ adapta cinc de les cançons de la banda abordant temes com la salut mental o els orígens. 

Ja en el pla circense irromp ‘Rojo’, el primer treball en solitari de la reconeguda i premiada actriu, ballarina i clown Mireia Miracle. Un viatge que incorpora al públic com a protagonista directe i que aposta per un llenguatge universal i sense paraules, perquè ‘Rojo’ vol arribar a tota mena d’audiències independentment de la seua nacionalitat, cultura, edat, gènere o situació social. L’espectacle de clown compartirà l’escenari Bambinola de Magicomiundo amb altres propostes artístiques com ‘On, com, aigua?’, de la companyia La Toli; la fusió de circ i teatre de CirQuack amb la seua obra ‘El valor d’una moneda’, o Javi Javichy, El Malabarista de la Pista, amb ‘Va vetlar com el raig’. 

Contacontes, tallers de fang, d’identificació de llavors o maquillatge s’uneixen a l’agenda de Magicomundo, que rebrà també propostes artístiques amb consciència ambiental com ‘Romalda’, amb Ciutat Feliç, una obra conceptual protagonitzada per una balena gegant de 22 metres de longitud que no sols pretén conscienciar sinó fer un pas més i convidar a l’acció, per a caminar junts i juntes cap al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i cap a una transformació social real. 

Per la seua part en la Teen Yard, l’espai per a públic adolescent, cobraran un major protagonisme les activitats i propostes més pròximes a la cultura urbana, “un element social transformador que ha servit per a crear comunitat i desenvolupar vies de comunicació creatives i que permet connectar amb els interessos del nostre perfil de públic més jove”. L’àrea, que obrirà cada dia a les 16.00 hores, enlaira amb plats forts com l’ampliació de les estructures de skate per a donar forma a l’emblemàtic Skate Park al costat d’Urbns.co, i una zona nova de parkour ideada pel col·lectiu valencià R-evolution School en la qual estaran diàriament com a convidats diferents atletes de parkour del col·lectiu madrileny Madd, com el campió del món 2019 d’aquesta disciplina, Alberto Gómez, o Aaron Vivar, campió d’Espanya 2022. 

Els tallers d’hip hop, rap i poesia urbana compartiran programa amb els de balls urbans i break danse –amb la col·laboració del campió d’Espanya de breaking en la categoria júnior, Óliver Fernando- o les sessions per a treballar qüestions com el racisme o la perspectiva de gènere. Teen Yard acollirà a més cada dia un espai de creació, obert a tots els col·lectius presents en Rototom, perquè puguen presentar totes les seues inquietuds artístiques, i exhibicions de parkour, micro obert, rap, skate i molt mes a partir de les 19.30 hores. 

Un altre dels epicentres del festival per a la diversió i l’aprenentatge en equip és el Mercat Artesà, que ha dissenyat una variada oferta de tallers amb la pau del ‘United for peace’ com a eix. També les novetats arriben a aquest espai, amb noves incorporacions com la terrisseria, escultura de fusta, fabricació de robots amb materials reciclats, tèxtil amb tints botànics o il·lustració de samarretes, al costat de tallers de fabricació de jocs artesans, inclòs el d’origen africà Awalé -considerat el primer joc de taula de la història- en format gran.

El perfil familiar del Rototom Sunsplash es reforça amb el fet de ser una experiència assequible -amb entrada gratuïta per a menors de 13 anys- i amb la pròpia idiosincràsia del recinte de concerts en el qual s’erigeix aquesta ciutat del reggae: un espai accessible, segur i pensat per al públic quin en disposar d’àrees sense aglomeracions i una extensa zona d’acampada verda i amb parcel·les reservades a famílies. 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací