L’IVC obri el termini per a presentar-se als Premis de les Arts Escèniques 2023

371

El termini de presentació serà del 19 de juny al 9 de juliol

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Cultura obri el termini de presentació de candidatures per als Premis de les Arts Escèniques, la finalitat dels quals és reconéixer i donar visibilitat a les i els professionals valencians de l’escena, així com incentivar i promocionar la producció escènica a la Comunitat Valenciana.

Hi haurà 18 categories a concurs: millor espectacle de teatre; millor espectacle de dansa; millor espectacle per a xiquets i xiquetes; millor espectacle d’arts de carrer; millor espectacle de circ; millor direcció escènica; millor direcció coreogràfica; millor actriu; millor actor; millor ballarina; millor ballarí; millor artista de circ; millor text; millor versió, traducció o adaptació; millor il·luminació; millor escenografia; millor vestuari, i millor composició musical.

També hi haurà un premi d’honor a una persona, una societat, una associació o una institució per la seua trajectòria.

Poden concórrer als Premis de les Arts Escèniques els espectacles professionals i els artistes inscrits a través de la pàgina web de l’IVC <ivc.gva.es>. Només s’hi podran inscriure els espectacles professionals de producció valenciana, així com els artistes vinculats als espectacles esmentats, que han de ser nascuts o residents a la Comunitat Valenciana, o bé que hagen participat en un mínim de dos espectacles de producció valenciana des de gener de 2020.

Els espectacles han d’haver estat estrenats en qualsevol de les sales, carrers o espais de la Comunitat Valenciana entre l’1 de gener de 2022 i el 20 de juny de 2023. Només en el cas excepcional de les categories de millor espectacle de circ i millor espectacle d’arts de carrer s’amplia el període de temps d’estrena de l’1 de maig de 2021 al 30 de juny de 2023.

El període d’inscripció serà del 19 de juny al 9 de juliol, i no s’admetrà la inscripció fora del termini esmentat.

Serà imprescindible l’enviament de la gravació audiovisual completa de l’espectacle, així com indicar en quina categoria s’inscriu i en quines categories professionals participa.

No es podrà inscriure de nou un espectacle o un professional que haja estat nominat –per qualsevol categoria i per aquest espectacle– en una convocatòria anterior dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes.

Les persones inscrites hauran d’estar en plena activitat professional.

Els espectacles de producció pròpia de les institucions públiques valencianes no podran accedir als premis al millor espectacle de teatre, dansa, per a xiquets i xiquetes, arts de carrer o circ. Les i els artistes d’aquestes produccions sí que podran participar en la resta de categories professionals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací