Una ruta senderista transitarà per la muntanya cremada per a incrementar la consciència

313

‘Ruta per l’Alt Palancia. Compromesos amb el nostre entorn’ recorrerà les zones afectades

Actualitat Diària

El Club Excursionista de l’Alt Palància (CEAP) i la Societat Excursionista de València (SEV) han programat una ruta per les zones afectades per l’incendi registrat a l’agost de 2022. Sota el títol de ‘Ruta per l’Alt Palància. Compromesos amb el nostre entorn’, la caminada es desenvoluparà el 18 de juny per tres dels pobles que van resultar més afectats per l’incendi: Bejís, Torás i Teresa. La Mancomunitat de l’Alt Palància col·labora en la iniciativa, al costat d’ajuntaments i empreses.

La ruta, d’una distància de 14 quilòmetres, es realitzarà en grups d’unes 30 persones, i estarà guiada per a conéixer detalladament els punts més característics de l’orografia de la zona i comprovar com els paratges naturals es van veure afectats pel devastador incendi. En aqueix sentit, es posarà l’accent en l’afectació dels incendis en el mig, la inadequada gestió de la muntanya i la importància del turisme natural per a les poblacions rurals.

El punt d’inici serà Bejís, a les 8.30 hores, a l’Ajuntament. La idea és fer una parada simbòlica en els tres ajuntaments, d’uns 15 minuts, i una altra de 25 minuts per a esmorzar en l’àrea recreativa del Batán, en Teresa. La previsió és acabar entorn de les 14.30 hores, segons indiquen des de l’organització. El desnivell de la ruta és de 480 metres.

L’incendi va devastar 20.000 hectàrees en la zona nord de la comarca i va afectar, a més de les tres localitats de la ruta, a bona part dels termes municipals de Jérica, Altura, el Toro, Sacañet i Viver. Des de l’organització de la ruta es destaca la importància de participar en iniciatives d’aquestes característiques, especialment les persones apassionades per la muntanya que gaudeixen de la naturalesa, com una manera de recolzar i comprometre’s amb els municipis en la seua labor de recuperació i reforestació de la muntanya cremada.

L’organització convida a la ciutadania a participar, però aconsella mantindre el màxim respecte pel medi ambient i, en la mesura que siga possible, acudir amb cotxe compartit per a evitar un consum massiu de combustible i reduir la contaminació atmosfèrica, així com coordinar l’assistència per part dels diferents clubs senderistes.

A més, proposen a les persones assistents que contemplen la possibilitat de menjar en alguns dels bars i restaurants de la zona, com una manera d’afavorir l’activitat econòmica comarcal i animar el comerç local. En cas de necessitar més informació, es pot contactar amb les entitats organitzadores en els correus info.ceap@gmail.com i info@societatexcursionistadevalencia.org.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací