Orpesa aconsegueix un any més el guardó Qualitur per a les seues set platges

959

Les Amplaries, Morro de Gos, La Concha y Les Platgetes de Bellver tornaran a lluir la bandera blava

Actualitat Diària

Aquests distintius s’uneixen als que es detallen a continuació i que donen fe de l’esforç que des del consistori es realitza de manera contínua per oferir unes platges de qualitat i mediambientalment immillorables. “Obtindre aquest reconeixement és el resultat de molta faena. Hem impulsat diferents accions de conservació i millora per a aconseguir que les nostres platges siguen referents”, ha afegit Araceli de Moya, l’alcaldessa del municipi.

Distintius d’Orpesa en 2023

Bandera Blava és un guardó anual i un sistema de certificació de la qualitat ambiental desenvolupat per la FEE des de 1987. Promou i premia la participació en iniciatives ambientals voluntàries de les autoritats municipals, la població local i visitant i els agents del sector del turisme. Els criteris per a obtindre la Bandera Blava s’agrupen en quatre àrees: Qualitat de les aigües de bany, Informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, serveis i instal·lacions.

En aquest cas, el litoral de la localitat d’Orpesa, tornarà a lluir aquest any quatre Banderes Blaves a les platges dels Amplaries, Morro de Gos, La Petxina i Els Platgetes de Bellver. L’Ajuntament aconsegueix amb aquests quatre guardons el seu principal objectiu: reforçar la política mediambiental a les platges de la localitat. La presència de les Banderes Blaves ratifica la importància que té aquest projecte per al consistori, que com a objectiu, persegueix aconseguir un desenvolupament sostenible del municipi i una gestió ambiental en el conjunt del litoral municipal.

Aquestes platges al costat de les de la Renegà i les cales d’Orpesa La Vella i del Retor són una oferta única per a gaudir de sol, aigües excel·lents i activitats gratuïtes promogudes per les Regidoria de Turisme.

Amb les seues set platges reconegudes amb el certificat de gestió mediambiental ISO 14001, la Q de Qualitur i amb la Q de Qualitat a la Platja de la Petxina, el guardó Bandera Blava premia el treball i esforços invertits a convertir a la localitat en referent del turisme de qualitat entre els objectius prioritaris. Dona fe d’això, la implantació del Sistema Integral de Qualitat Turística En Destins (SICTED) que també ha distingit a la Platja de la Petxina, la Platja Morro de Gos, Els Amplaries i Platgetes de Bellver en 2023.

Les platges a punt

La localitat d’Orpesa realitza una completa supervisió i manteniment continu de les seues platges amb la finalitat que en qualsevol moment puguen ser gaudides per tots. La regidora de Turisme, Silvia Arnau, ha assegurat: “El nostre municipi té molt a oferir, les nostres platges són un atractiu turístic irreemplaçable”.

Recalcar que Orpesa compta amb tres Platges sense Fums, cala del Retor, cala Orpesa La Vella i La Renegà. Igualment, el municipi compta una Platja Canina durant tot l’any, la Renegà i la totalitat de les platges des de l’1 de novembre al 28 de febrer que podran ser gaudides per les mascotes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací