Castelló gestiona 1.561 tones de residus d’aparells elèctrics i electrònics durant el 2022

641

La dada mostra la responsabilitat dels veïns amb el reciclatge per a afavorir l’Economia Circular

Actualitat Diària

Fundació Ecolec, organització sense ànim de lucre que centra la seua activitat en el reciclatge d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE), ha gestionat a la província de Castelló la xifra de 1.561 tones d’aquests residus durant 2022, la qual cosa suposa la recollida de 9,04 quilos per habitant.

Per a Luis Moreno, director general de Fundació Ecolec, aquesta dada “mostra la responsabilitat dels veïns amb el reciclatge de RAEE per a afavorir l’Economia Circular i protegir el Medi Ambient”.

En aquest sentit, el director general ha subratllat el compromís de la ciutadania amb “el correcte reciclatge d’aquests aparells per a afavorir la reutilització i, per tant, continuar lluitant contra el canvi climàtic”.

D’altra banda, del total de tones gestionades a la província de Castelló (1.561), la gran majoria corresponen a l’àmbit domèstic (1.544) mentre que la resta pertanyen a l’àmbit professional.

100 milions de kg de RAEE gestionats per sisé any consecutiu

A nivell nacional, Fundació Ecolec ha aconseguit la xifra de 118.377 tones d’aquests residus correctament gestionats en 2022. D’aquesta manera es converteix en l’únic sistema col·lectiu de responsabilitat ampliada del productor (SCRAP) d’Espanya a superar les 100.000 tones anuals de RAEE correctament gestionats durant sis exercicis consecutius.

Importància de reciclar el fem electrònic

Cada any es generen prop de 50 milions de tones de residus electrònics en el món, sent el tipus de residu que més augmenta degut entre altres raons al consum massiu d’aparells elèctrics i electrònics, la digitalització i els avanços tecnològics. Segons E-*Waste Monitor 2020 s’estima que en 2050 podrien produir-se 100 milions de tones d’aquests residus, sent la seua taxa de reciclatge inferior al 20 per cent en l’actualitat.

“Hi ha moltes evidències que demostra que el reciclatge dels nostres RAEE és essencial. Per exemple, un frigorífic mal reciclat emet a l’atmosfera gasos d’efecte d’hivernacle equivalents a les emissions d’un cotxe en 15.000 quilòmetres”, ha recalcat Luis Moreno. A més, ha volgut posar l’accent principalment que “les conseqüències de no reciclar correctament els nostres aparells electrònics quan deixen de funcionar s’agreugen en aquells punts del Planeta on l’extracció de matèries primeres per a fabricar aquests productes produeix greus impactes socials i mediambientals”.

Tots els dispositius elèctrics que s’usen en el dia a dia poden tindre una segona vida si es reciclen correctament. Cada usuari es converteix en l’actor principal d’un procés en el qual es pot donar un final apropiat que, d’una banda, oferisca la possibilitat de la seua reutilització i, d’altra banda, ajude a un desmuntatge i una descontaminació sostenible, responsable i respectuosa amb el Medi Ambient.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací