L’Aeroport de Castelló utilitza tecnologia punta per a la gestió digital

399

Respon a la necessitat de digitalitzar els processos que fins ara es gestionaven manualment mitjançant arxius situats en un servidor, fulles Excel, comunicació mitjançant e-mail, etc

Actualitat Diària

L’Aeroport de Castelló ha implantat Aerosiga, una nova plataforma digital que integra la gestió d’instal·lacions i de seguretat operacional del sector aeroportuari. Aquesta eina ha sigut desenvolupada per la tecnològica castellonenca Cuatroochenta.

El programari, concebut perquè siga transferible a altres aeroports, permet en aquesta primera fase optimitzar els processos interns que marca la normativa espanyola i europea en el sector aeri, a més de reduir costos i millorar la qualitat del servei. En una segona etapa, s’abordarà la digitalització del sistema de gestió de riscos o el control d’operacions en situacions especials.

Aerosiga va ser presentat en la jornada ‘Digitalització en grans instal·lacions i infraestructures’, organitzada pel Clúster d’Energia de la Comunitat Valenciana, que forma part del consorci que ha impulsat el projecte amb el suport del Pla de Recuperació i Fons Feder.

La nova plataforma de gestió aeroportuària respon a la necessitat de digitalitzar els processos que fins ara es gestionaven manualment mitjançant arxius situats en un servidor, fulles Excel, comunicació mitjançant e-mail, etc. Entre ells, per exemple, el control d’accessos a l’àrea de moviments d’aeronaus, el control de vehicles o l’inventari de béns immobles.

Així, Aerosiga facilita el treball dels gestors d’aeroports i la seua comunicació amb el personal i els proveïdors, millorant la seguretat, la qualitat de la informació i els temps de resposta, la qual cosa els aporta valor afegit.

Cuatroochenta és una empresa tecnològica que desenvolupa i implanta programari cloud i ciberseguretat per a millorar el rendiment de les organitzacions, que cotitza en BME Growth des de 2020. Més de 10 milions de persones usen diàriament les seues solucions en 21 països. Amb oficina central al parc tecnològic Espaitec de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana, compta amb seus pròpies a Barcelona, Madrid, València, Burgos, Lugo, Bogotà, Panamà, Santo Domingo, San José i Raleigh, en les quals treballen més de 260 persones.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací