La Diputació defensarà el consum de producte de proximitat i la digitalització comercial per a fer costat al sector agroalimentari de la província de Castelló

630

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló mantindrà ferma la seua aposta pel producte de proximitat, amb l’objectiu d’estar al costat del sector agroalimentari de la província i aconseguir que afronte amb els millors recursos la reconstrucció econòmica i social del país per a pal·liar els efectes negatius de la pandèmia de la COVID-19.

Així ho ha subratllat aquest matí el president de la institució provincial, José Martí, que ha presidit la quarta de les Taules de Diàleg organitzades per la Diputació, en aquest cas centrades en col·lectius i entitats de l’agricultura, ramaderia, pesca i alimentació. Martí, que ha agraït el “bon acolliment” d’aquestes trobades de treball per videoconferència, ha insistit en la “importància d’escoltar a la societat civil per a organitzar així una resposta coordinada que ens permeta reestructurar el nostre pressupost”.

La taula ha comptat amb la presència de José Vicente Guinot, de Fepac-Asaja; Carles Peris, de La Unió de Llauradors; Victoria Conesa, de Intercoop Consultoria; Juan Vicente Morós, de Intercoop Comercial; Enrique Bellés, de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana; Guillermo Edo, de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló; Manuel Albiol, de la Federació Provincial de Confraries de Pescadors; José Antonio Rico, del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana; Ángel Valeriano, de l’Associació de Fabricants de Formatge de la Comunitat Valenciana, i Sergio Centelles, de l’Associació de Ramaderies de Lídia. Altres col·lectius convidats, com els representants de la IGP dels Vins de Castelló, no han pogut participar.

Al costat d’ells, a nivell polític, han estat presents els diputats Santi Pérez i Xaro Miralles pel PSPV, Ignasi Garcia i Pau Ferrando per Compromís; David Vicente i Mª Ángeles Pallarés pel PP i Cristina Fernández i Domingo Vicente per Ciutadans.

Tots els representants, que han aplaudit la iniciativa de la Diputació impulsar les taules de diàleg, han coincidit a posar en valor la importància del sector agroalimentari, fins al punt de destacar el seu paper fonamental a l’hora d’atendre les necessitats de subministrament de la població en una situació com l’actual pandèmia. Des de col·lectius com les organitzacions agràries Fepac i La Unió s’ha destacat que l’agricultura i la ramaderia ja pateixen fa anys una complicada situació, la qual cosa no els ha impedit donar una bona resposta en la present emergència sanitària.

Per tal motiu, han traslladat a la Diputació, igual que uns altres dels participants de la taula, que pressione a les administracions competents perquè secunden de manera efectiva i, especialment, facilitats perquè la gent jove s’incorpore a un sector primari envellit.

Un dels aspectes en els quals hi ha hagut total unanimitat, de cara al present i futur, és posar en valor els productes de proximitat i fomentar el seu consum, demanant en aquest sentit a la Diputació Provincial que es convertisca en la institució vertebradora per a aconseguir que la província consumisca uns articles locals “de gran qualitat i varietat” per a estar al costat dels empresaris locals. En aquest punt, han apel·lat també als ajuntaments perquè realitzen accions que connecten el producte local amb els consumidors.

Al costat d’això, s’ha deixat palés que el suport als comerços locals i a les botigues que donen servei en el món rural són clau per a convertir-se en el punt de venda per a donar eixida a la producció agroalimentària de la provincia. Per aquest motiu, es considere també necessari que s’estiga al costat dels comerços per a impulsar la digitalització i la venda ‘online’ en totes les comarques.

Santi Pérez, diputat de Desenvolupament Rural, ha agraït les propostes de tots els participants, garantint en aquest sentit “que reforçarem la col·laboració que ja tenim amb uns sectors molt arrelats i fonamentals per a l’economia de la província”. Ha apuntat que “serà clau reforçar el suport al producte de proximitat amb una promoció més intensa, així com potenciar la comercialització ‘online'”. Ignasi Garcia, per part seua, ha incidit en què “estem parlant d’un sector essencial i hem de ser combatius per a garantir la seua supervivència i ajudar a la promoció d’un producte de qualitat a un preu just”.

Per a tancar la taula, el president de les Diputació ha volgut donar rellevància a Castelló Ruta del Sabor, “que ha de ser una de les nostres eines per a estar al costat d’uns productes locals d’una qualitat excepcional”, Per a José Martí, malgrat la complicada situació que viu el tot el planeta per la pandèmia de la COVID-19, “cal buscar el positiu i pot ser aquest el moment de reforçar aqueixa nova ruralitat que tant defensem, apostant per l’interior i pel producte”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací