Canet lo Roig es transforma en un gran aparador amb la XX Fira de l’Oli

322

Combina la gastronomia amb la cultura i les reivindicacions de les tradicions

Actualitat Diària

Els carrers de Canet lo Roig es convertiran demà, i durant tot el cap de setmana, en el millor i més ampli aparador dels productes agroalimentaris de la zona amb la inauguració de la nova edició de la seua ja consolidada Fira de l’Oli Gastrocultural.

“La vintena convocatòria de la Fira de l’Oli ha sigut plantejada, seguint la filosofia de les edicions anteriors, com una celebració de marcat caràcter popular per a tota la família en la qual la gastronomia i l’alimentació, els vertaders protagonistes de la cita, es conjuguen amb activitats, culturals i lúdiques, així com amb una constant reivindicació de les tradicions de la zona”, explica l’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, qui assegura que, malgrat ser la mateixa, “la Fira de l’Oli no ha deixat mai d’evolucionar i millorar edició rere edició”.

De fet, el programa que s’ha preparat per a aquesta XX Fira de l’Oli Gastrocultural de Canet lo Roig “combina la gastronomia, que és l’eix central de la nostra manifestació, amb la cultura i les reivindicacions de les nostres tradicions”, explica Pallarés, qui ressalta la participació de nombrosos col·lectius i associacions “en la posada en marxa de nostra Fira”.

A grans trets, es pot ressaltar que la XX Fira de l’Oli Gastrocultural de Canet lo Roig s’iniciarà amb una original i atractiva exposició sobre les oliveres mil·lenàries de la localitat en 3D, i posteriorment tindrà lloc una mostra de vestits antics, així com una exposició i venda de mantons de Manila, totes dues a càrrec de la Associació d’Estimes de Casa de Canet lo Roig. A més, en la inauguració oficial de la Fira, que tindrà lloc a les 12 hores, participarà l’Agrupació Musical Santa Cecilia de Canet lo Roig i el Grup de Danses local. La resta de la jornada inclourà la visita al Celler La Canetana, un taller de formatges dins de l’apartat denominat Canetapa, que també inclourà un tast i, per a finalitzar, l’actuació del grup Paradita Flamenca.

En aquest sentit cal subratllar que enguany, i per a commemorar la celebració de convocatòria número 20 -no es va poder celebrar ni en 2020 ni en 2021- els protagonistes de l’acte d’inauguració seran la Cooperativa Sant Isidre de Canet lo Roig, El Canetà, Olis Cannetum, Vins l’Estanquer, Celler la Canetana i Lleteria Castol. “Es tracta d’un homenatge a totes les empreses agroalimentàries que s’han creat al poble en aquests més de 20 anys”, assenyala María Ángeles Pallarés.

En la jornada del diumenge, i al marge de la manifestació comercial, destaquen de manera molt especial un concurs de ‘all i oli’ i un showcooking japonés a càrrec de Sukomi Experience i el seu xef Christian Drim..

La Fira de l’Oli, que compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Castelló, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball; i Castelló Ruta del Sabor, comptarà “amb un ampli ventall d’activitats complementàries que li atorguen un valor afegit a l’esdeveniment. Canet lo Roig oferirà aquest cap de setmana una gran varietat de propostes per a tots els públics”, puntualitza l’alcaldessa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací