211 alumnes de Castelló han participat en les activitats de didàctica de cinema

323

Les sessions s’han celebrat durant tot el curs escolar 2022-23

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, organitza una àmplia programació didàctica orientada als escolars de tots els nivells del Sistema Educatiu Valencià, des de cursos introductoris sobre la història del cinema per a Educació Infantil i Primària fins a seminaris, projeccions i tallers temàtics per a ESO, Batxillerat i Formació Professional.

El director general de l’IVC, Abel Guarinos, ha assenyalat que “amb aquesta programació didàctica es pretén acostar la història del cinema a les aules i donar a conéixer el llenguatge audiovisual als més joves. En aquest curs escolar 2022-2023, hem aconseguit incrementar la participació de manera notable respecte a l’any passat, tant a les seus de l’IVC a València com al Teatre Arniches d’Alacant i l’Auditori de Castelló. Dels 2.568 alumnes participants del curs passat, hem passat a 3.850 alumnes enguany, la qual cosa suposa un increment del 49,2%. No solament s’han recuperat les xifres prepandèmiques d’assistència, sinó que els 3.850 alumnes suposen un rècord de participació en la didàctica audiovisual de l’IVC”.

Guarinos també ha destacat que “hem prestat una especial atenció a les projeccions de llargmetratges i els curts en valencià i de cineastes valencians, en sessions amb una molt bona acollida, com ara ‘Cinema infantil en valencià’, ‘Troba’t amb el cinema valencià!’ o ‘Joan Fuster. Literatura i cinema’, que formava part de les activitats commemoratives del centenari del naixement de Joan Fuster programades per l’IVC”.

La programació didàctica audiovisual es realitza als espais culturals de l’IVC a les tres capitals: la sala de cambra de l’Auditori de Castelló, la sala Berlanga de la Filmoteca de València, la sala 7 de l’Edifici Rialto de València i el Teatre Arniches d’Alacant.

Activitats a Alacant i Castelló

A l’Auditori de Castelló s’han celebrat quatre sessions didàctiques durant aquest curs amb un total de 211 estudiants participants. En el curs escolar anterior hi participaren 195 alumnes.

Al Teatre Arniches d’Alacant s’han celebrat sis sessions didàctiques de cinema durant aquest curs, amb un total de 490 estudiants participants. En el curs 2022-2023 se celebren tres sessions amb 216 participants, el que suposa duplicar el número de sessions i participants.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací