El PP activarà un servei d’assessoria jurídica per defensar els afectats per el projecte Magda

421

La Diputació ha de fer front a aquest projecte tan perjudicial per als pobles

Actualitat Diària

El Partit Popular activarà un servei d’assessoria jurídica en la Diputació per a defensar a tots els afectats per projectes de megaplantes fotovoltaiques. Així ho ha anunciat la portaveu adjunta del PP en la Diputació, María Ángeles Pallarés, en una roda de premsa al costat del diputat provincial David Vicente davant els diferents projectes que “amenacen el futur de milers de famílies castellonenques i de molts municipis de la nostra província”.

“En el Partit Popular estem treballant des de fa molt temps al costat dels afectats tant des dels municipis com des de la Diputació i posarem tots els mitjans disponibles des de la Diputació tant jurídics com tècnics per a defensar als castellonencs”, ha afirmat Pallarés.

En el cas concret de la Magda, la portaveu adjunta ha recordat que al febrer de 2022 es va aprovar una Declaració Institucional en el ple de la Diputació a proposta del PP per a “defensar amb fets i no amb paraules als municipis afectats”, de nou es va materialitzar la mateixa proposta a principis d’enguany, però l’única realitat és que “l’equip de Govern de la Diputació PSOE i Compromís ni tan sols ha presentat al·legacions”.

“El PSOE ha d’explicar davant els castellonencs per què es va comprometre en ple fins a dues ocasions a defensar a la província enfront d’aquest megaprojecte que afecta de ple al futur de molts municipis de la nostra província i no ha presentat cap al·legació a la Magda”, ha subratllat.

“El Butlletí Oficial de l’Estat del passat dimecres no deixa lloc a dubtes. El Ministeri per a la Transició Ecològica informa de la resolució de l’autorització administrativa prèvia per a la instal·lació d’aquesta megaplanta i recull que preguntada la Diputació Provincial de Castelló no s’ha rebut contestació per part seua, per la qual cosa s’entén la conformitat”, informa la portaveu adjunta del PP.

“La pròxima Diputació de Castelló sí que estarà al costat dels municipis afectats per la megaplanta solar, i estarà de veritat, amb fets i accions. Per això, des del PP posarem a la disposició dels veïns tant els serveis públics com privats que siguen necessaris perquè puguen comptar amb l’assessorament d’un despatx professional especialitzat per a defensar el present i el futur de la nostra província i els interessos dels castellonencs”, ha indicat el diputat provincial David Vicente.

“La majoria dels municipis afectats són xicotets i el mateix ocorre amb els afectats, que no disposen de mitjans per a fer front judicialment a aquest projecte. La Diputació ha d’atendre les necessitats d’aquests veïns i posar al seu abast tots els mitjans que es requerisquen per a protegir el territori”, afig.

“Fa més d’un any que es va aprovar en ple una Declaració Institucional a proposta del PP per a defensar als municipis i als veïns però l’única realitat és que en tot aquest temps la Diputació, en lloc de vetlar per la defensa de la província, no ha fet absolutament res”, ha reiterat la portaveu adjunta del PP en la Diputació.

“En el PP sabem que no cal perdre ni un minut més, per això impulsarem el grup de treball que es va acordar en el ple de febrer de 2022 amb representants de totes les administracions perquè la veu de la província de Castelló se senta amb força i s’atenguen les peticions dels afectats”, explica el diputat provincial David Vicente.
“Els municipis i els afectats per aquest projecte necessiten més que paraules per part de la Diputació. La institució ha de fer front comú a aquest projecte tan perjudicial per als nostres pobles. Necessitem fets”, subratlla.

“És necessari garantir l’equilibri entre energia renovable i ordenació del territori. En el Partit Popular estem a favor de les energies renovables però no estem d’acord amb projectes que l’única cosa que fan és arrasar el territori. En aquest sentit, des del PP apostem per establir les directrius a seguir per a la instal·lació d’aquesta mena d’instal·lacions, seguint per a això criteris d’equilibri, coherència i harmonia amb l’entorn paisatgístic, agrícola i urbanístic”, indica el diputat provincial.

La consecució de megaprojectes de plantes solars suposaria la destrucció de bona part dels camps del municipi on se situen, un greu mal mediambiental als seus ecosistemes, l’empitjorament de la qualitat de vida dels seus habitants i, com a conseqüència, un perjudici econòmic a tots els sectors del poble, el futur del qual quedaria hipotecat als designis de multinacionals.

“En el PP continuarem treballant per i per a la defensa dels veïns i dels municipis enfront de megaprojectes que suposen la destrucció de centenars d’hectàrees agrícoles i que afecten el pasturatge tradicional i a la caça (amb les conseqüències econòmiques que comporta per a tots els agricultors), entre altres activitats”, conclou la portaveu adjunta del PP en la Diputació, María Ángeles Pallarés.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací