El paisatge protegit del Millars acollirà un simulacre d’emergència radiològic, bacteriològic i químic

703

Actualitat Diària

El paisatge protegit del Millars acollirà dijous que ve, 7 de novembre, un gran simulacre d’emergència RBQ (Radiològic, Bacteriològic i Químic) de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències amb l’objectiu d’exercitar els protocols relatius a un accident RBQ, i en el qual es mobilitzaran al voltant de 500 efectius, segons ha sigut informat el Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars.

En la reunió de la Junta de Govern del Consorci presidida per l’alcaldessa, Maria Josep Safont, i celebrada avui a Borriana, s’ha explicat que el simulacre es realitzarà en la depuradora d’Almassora i la suposada emergència biològica serà d’abocament tòxic d’un producte químic durant una visita d’escolars.

Per a realitzar el simulacre es mobilitzaran unes 500 persones entre efectius de l’UME, Bombers, policies locals d’Almassora, Borriana i Vila-real, protecció civil, voluntaris de l’escola d’infermeria i de diferents departaments de diverses Conselleries i, a més, com a reforç es contractaran serveis en les localitats del consorci, tals com menjars, autobusos, etc.

D’altra banda, en la reunió del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars, s’ha acordat destinar un pressupost de 60.000 euros a les actuacions per a eliminar canya comuna o americana (arundo donax), espècie catalogada com a invasora en diverses zones del paisatge protegit del Millars.

Concretament, per a la retirada de les canyes mitjançant l’arrencada i posterior tractament per a recuperar les zones on s’està perdent la qualitat ecològica i ambiental se centraran en les proximitats de l’ermita de Santa Quitèria i en les llacunes de l’acabe municipal d’Almassora, en el Molí Paquero en el terme municipal de Vila-real i en el Pas de la Pila en el terme municipal de Borriana.

Les actuacions previstes tenen un doble objectiu, preservar i millorar la qualitat ecològica i ambiental de la zona humida, on es troba una gran varietat de poblacions faunístiques i comunitats vegetals de gran interès, i adequar les zones a l’ús poblacional.

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars està gestionat pels ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana.

A la reunió ordinària de la Junta de Govern del Consorci del Millars ha assistit també l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, la diputada provincial de Medi Natural, Maria Jiménez, i representants municipals dels tres municipis i de la Generalitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací