Un equip d’estudiants de l’UPV guanya l’Amazon Campus Challenge

477

Actualitat Diària

Facturar 1000 euros en un dia i 5000 en una setmana són números de premi. El que han guanyat quatre estudiants del Màster en Enginyeria Industrial de la Universitat Politècnica de València. “Accepta el desafiament del comerç electrònic! Forma un equip, cerca una empresa que encara no embena en Amazon i treballeu junts per a guanyar”. Així es va llançar la primera edició a Espanya del Concurs Amazon Campus Challenge, en el seu
web.

I Javier Olivares, Eloy Rivera, Iván Arenas i Jordi Cascant, enginyers Industrials per la UPV, es van posar a la feina. Es van conèixer estudiant el grau al campus d’Alcoi i els uneix una gran amistat. Jordi Cascant va realitzar les seves pràctiques en l’empresa alcoiana Innovatec, coneixia els seus productes innovadors que encara no havien arribat al comerç electrònic. Així que ja ho tenien tot: l’empresa, el producte i la il·lusió. Van formar l’equip EasyVal.

Un esprai basat en nanotecnologia

Van seleccionar el producte ActivoTex, un esprai basat en nanotecnologia que contenen unes microcápsules que s’adhereixen al teixit, mitjançant una tècnica patentada que permet la durabilitat del principi actiu.

Tecnologia i innovació que ha donat lloc a un repel·lent de mosquits, de polls i a desodorant de calçat esportiu. “S’apliquen sobre la roba i la fricció activa les microcápsulas. Es desprèn una olor que repel·leix els mosquits i funciona increïble”, explica Jordi Cascant.

El confinament va fer créixer en un 70% les vendes del seu producte en Amazon i a més va retardar la competició. Això els va permetre preparar-se millor perquè després dels exàmens en la universitat es van centrar en el que els ensenya l’enginyeria: resoldre problemes.

Facturació rècord

Així van aconseguir vendre 2.300 productes durant els tres mesos que va durar el concurs, amb xifres de facturació que van aconseguir els 5000 euros en una setmana i el rècord de 1000 euros en un dia. Les tècniques de posicionament web i màrqueting apreses estaven funcionant.

En aquesta primera edició a Espanya del concurs Amazon Campus Challenge van participar 300 equips universitaris. Només 5 van accedir a la final, on van presentar els seus plans comercials, els resultats de les vendes, la gestió de comptes i el rendiment complet de la idea proposada. El jurat va triar a l’equip EasyVal. En total Amazon ha repartit 28.000 euros en premis.

Ganes de continuar ajudant

Els quatre joves guanyadors valoren el treball en equip i tot l’après gràcies a aquest repte.

Actualment estudien el Màster en Enginyeria Industrial de la UPV i tenen clar en el que volen invertir part dels 10.000 euros del primer premi: “´Volem continuar ajudant empreses a treure els seus productes al
mercat en línia”, explica Javier Olivares. El concurs ha donat una idea de negoci a aquests joves que volen emprendre.

I a més, els beneficis generats durant la competició es donaran a l’ONG Xarxes Cooperativa, que realitza labors socioeducatives amb menors i famílies en situació de vulnerabilitat social.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací