Educació suma noves actuacions de millora als centres educatius per 45,5 milions d’euros

547

Actualitat Diària

Educació de la Generalitat té preparades 21 noves delegacions de competències en 19 ajuntaments per a dur a terme la tramitació d’actuacions de millores en 21 centres educatius mitjançant Edificant. Aquestes noves intervencions sumen una inversió per part de la Conselleria de 45,5 milions.

 Les noves delegacions ja han arribat a la tramitació final i només queda que les aprove el ple municipal de cadascun dels 19 ajuntaments sol·licitants perquè Educació adjudique els fons.

 Quatre de les noves delegacions suposen la construcció de noves infraestructures. Així, s’enderrocaran i es construiran de nou els IES La Sénia de Paiporta i Rei en Jaume d’Alzira, amb una inversió d’11,3 i 10,3 milions respectivament; i s’ampliaran els CEIP Verge del Miracle de Rafelbunyol i CEIP Fabian y Fuero de Villar del Arzobispo, amb la demolició dels aularis vells i la construcció de nous amb una inversió de 6,6 i 5,4 milions.

 Comarques d’Alacant: 2 noves delegacions per més de 3,9 milions d’euros

 Aquestes noves delegacions mitjançant el pla Edificant eleven la inversió d’Educació de la Generalitat a les comarques d’Alacant en més de 3,9 milions d’euros amb dues noves actuacions. D’una banda, es construirà un nou aulari d’Infantil i un gimnàs al CEIP Rodolfo Tomás Samper d’Elx, amb una inversió de 2,1 milions d’euros. La capital del Baix Vinalopó ja participa en Edificant i amb aquesta nova delegació ja en suma 11 per un total de 17,8 milions.

D’altra banda, l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell s’incorpora a Edificant amb una delegació per ampliar i modernitzar el CEIP Santa Maria Magdalena. Amb una inversió d’1,8 d’euros es demolirà part de l’edifici per a construir-ne un altre nou amb 8 aules (4 d’Infantil i 4 de Primària), més una altra aula de reforç, una aula de música i una d’informàtica. També s’adequarà la biblioteca d’aquesta escola de la Marina Alta.

Comarques de València: 19 noves delegacions per 41,5 milions d’euros 

A les comarques de València les 19 noves delegacions d’obra en 17 ajuntaments suposen una inversió de 41,5 milions d’euros per part de la Conselleria en la millora de 19 centres educatius.

 9 d’aquests ajuntaments s’incorporen a Edificant per primera vegada: l’Alcúdia de Crespins, Algar del Palancia, Almiserà, Bétera, Cullera, la Font de la Figuera, Meliana, Villar del Arzobispo i Vinalesa. Els altres 8 consistoris ja estaven en Edificant: Alzira, Carcaixent, Catarroja, Paiporta, la Pobla de Vallbona, Rafelbunyol, Requena i Silla.

 7 de les noves delegacions d’obra que suma Edificant són en 6 ajuntaments de les comarques de l’Horta Nord i de l’Horta Sud. Meliana i Vinalesa s’incorporen al pla amb la seua primera delegació. El primer gestionarà la remodelació de la cuina i el menjador del CEIP El Crist i altres millores al centre amb una inversió de la Conselleria d’uns 831.000 euros i el segon escometrà obres al CEIP José Blat Gimeno per més de 420.000 euros. 

Paiporta, que ja havia assumit dues delegacions d’Edificant per un total d’1,5 milions d’euros, rep ara una tercera delegació de més d’11,3 milions d’euros per a demolir i construir de nou en la mateixa parcel·la l’IES La Sénia.

L’Ajuntament de Catarroja assumirà 2 delegacions d’obres més i passarà a tindre’n quatre, i d’aquesta manera la inversió d’Edificant creix dels vora 374.000 euros a quasi dos milions. Es tracta de les reformes del CEIP Jaume I amb una inversió d’uns 755.000 euros i del CEIP Bertomeu Llorens, on s’invertiran 858.000 euros en diverses millores, entre aquestes la construcció d’un menjador.

 Rafelbunyol, que ja tenia una delegació, n’assumirà una altra per tal de reformar el CEIP Verge del Miracle amb 6,6 milions d’euros d’inversió de la Conselleria. En aquesta actuació es demolirà l’edifici de Primària i se’n construirà un altre nou a més de remodelar els patis. Finalment, Silla passa de les tres a quatre delegacions d’obra i amb una partida de 366.000 euros aportada per Educació escometrà millores al CEIP El Pati.

 A les comarques de la Ribera Alta i Baixa els ajuntaments d’Alzira, Carcaixent i Cullera sumen altres tres noves delegacions d’obres. Cullera s’incorpora a Edificant amb una actuació per a millorar l’IES Blasco Ibáñez, que suposarà una inversió de més de 113.000 euros per part de la Conselleria.

 Alzira tenia 4 delegacions d’obres per 271.000 euros i ara gestionarà una cinquena de vora 10,3 milions d’euros per a demolir i construir de nou l’IES Rei en Jaume. L’institut més antic de la capital de la Ribera Alta, que fou inaugurat en 1963, serà enderrocat i en el mateix lloc s’alçarà un nou centre amb capacitat per a més de 1.100 alumnes.

 L’ampliació de la parcel·la de l’IES fins als 20.000 m2 amb la cessió de 7.500 m2 de sòl del Centre d’Ocupació Espai Labora, permetrà alçar els nous edificis sense que calga enderrocar el vell institut i no serà necessari traslladar l’alumnat a aules prefabricades. Una vegada s’hagen acabat les noves dependències i l’alumnat hi estiga instal·lat, es tiraran a terra les aules construïdes ara fa 57 anys para deixar lloc al nou pati i les pistes esportives.

 Carcaixent, que ja disposava de tres delegacions que sumen 1,5 milions d’euros d’inversió de la Conselleria per la millora de tres escoles, assumirà una nova delegació a la qual Conselleria aporta 1,3 milions d’euros per a construir un gimnàs al CEIP Navarro Darás, retirar fibrociment i reformar la coberta entre altres millores. Així, aquest municipi de la Ribera Alta, disposarà de 2,8 milions per a modernitzar quatre col·legis.

 A la comarca de la Costera, l’Alcúdia de Crespins i la Font de la Figuera també assumeixen la seua primera delegació d’obres del pla Edificant. La Font gestionarà la construcció el nou gimnàs del CEIP Mare de Déu dels Xics i millorarà l’accessibilitat d’aquesta escola amb una inversió de més de 686.000 euros. L’Alcúdia de Crespins assumirà una delegació d’obra per a remodelar amb una inversió de 31.000 euros el gimnàs de l’IES Isabel-Clara Simó i adaptar un espai per a un saló perruqueria dels cicles d’FP.

 Tres de les noves delegacions d’obra són per a dos ajuntaments del Camp de Túria: Bétera, que entra en Edificant amb dos actuacions que sumen prop de 758.000 per a millorar els CEIP Camp de Túria i Lloma del Mas, i la Pobla de Vallbona, que assumirà la seua segona actuació amb una inversió de la Conselleria d’1,2 milions d’euros per a millorar l’IES la Vereda.

 Al Camp de Morvedre el consistori d’Algar del Palancia gestionarà la reforma de l’aulari del CRA Baronía Alta en aquest municipi, obra en la qual la Conselleria invertirà més de mig milió d’euros.

Als Serrans l’Ajuntament de Villar del Arzobispo entra en Edificant amb una delegació d’obres per a la reforma integral i ampliació del CEIP Fabián y Fuero. L’actual edifici serà remodelat per complet i ampliat, amb la qual cosa donarà lloc a una nova escola amb 23 unitats d’Infantil, Primària i Educació Especial, menjador i tots els serveis educatius necessaris (biblioteca, aula d’informàtica…).

 També s’incorpora al pla Edificant el municipi d’Almiserà. Aquest ajuntament de la Safor gestionarà obres d’eficiència energètica a l’aulari del CRA Riu Vernissa per uns 119.000 euros. Finalment, Requena, que ja gestiona 7 delegacions d’obres, en disposarà ara d’una nova per a reformar el CEIP Alfonso X amb una inversió de 57.000 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací