Colomer aposta per reforçar el paisatge perquè “és el que ens ancora al territori”

506

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reiterat el suport de la Generalitat a reforçar el paisatge com a producte turístic durant la inauguració de l’ornada de sensibilització ‘El paisatge turístic: urbà i rural. Transformació del paisatge en producte turístic’ a les Coves de Vinromà.

En l’acte d’obertura també han participat la diputada de Turisme de la Diputació de Castelló, Virgínia Martí; la gerent de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa, Gloria Serra; el president de l’Associació Intermunicipal Plana L’Arc, Vicent Casanova, i el director de la Jornada UJI, Jaume Gual.

Francesc Colomer ha assenyalat que el turisme “és construcció d’un sistema de base territorial, un joc d’aliances”, per la qual cosa ha ressaltat que “iniciatives com la de la Plana d’Arc són molt importants per a posar en valor el territori”.

Així mateix, ha recalcat que “si el territori ens ofereix oportunitats, hem de reforçar l’actitud i la voluntat dels principals actors que poden contribuir a posar en valor una destinació turística” .

Aquesta jornada s’emmarca dins de les accions que impulsa el Pla de Dinamització i Governança Turística de la Plana de lArc, i que compta amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i la Diputació de Castelló.

L’Associació Intermunicipal de la Plana de l’Arc la conformen els municipis de Benlloch, Cabanes, les Coves de Vinromà, Torre d’en Domènech, Vilafamés, Vilanova dAlcolea i la Vall d’Alba.

L’import de les actuacions del Pla de Dinamització i Governança turística de la Plana de l’Arc corresponent a 2020 ascendeix a 210.000 euros, on les tres entitats finançaran l’import total de les actuacions a parts iguals.

Cal ressaltar que els Plans de Dinamització i Governança Turística de la Comunitat Valenciana es configuren com una iniciativa de la Generalitat, instrumentada a través de la formalització de convenis entre Turisme Comunitat Valenciana i altres administracions públiques i ens privats.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací