Puig assenyala el caràcter “innovador” del Parc Científic de l’Universitat d’Alacant

473

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat el caràcter “innovador” del Parc Científic de la Universitat d’Alacant (UA) i ha destacat “l’alt nivell de cooperació” i la “sensibilitat” de la societat alacantina cap a iniciatives vinculades al coneixement i la ciència.

A més, en la seva intervenció en l’acte de celebració del desè aniversari d’aquestes instal·lacions del centre acadèmic, el cap del Consell ha descrit la innovació com “l’única opció possible” en l’actualitat, al costat de la transferència entre la universitat i les empreses, “per a progressar”.

Per a Puig, el futur “passa per unir el territori a la vocació emprenedora” i superar “vells esquemes del passat” a través de la suma de la “inclusió” i la “cohesió” a la dinàmica innovadora perquè “ningú quedi al marge”.

“Tenim una gran oportunitat de rellançar definitivament aquest projecte -ha afegit Puig en relació amb el Parc Científic-, així com altres projectes innovadors a través del programa de recuperació europeu, que aposta perquè el motor públic pugui actuar per a accelerar iniciatives que estaven en marxa”.

Segons el màxim responsable del Consell, el projecte del Parc Científic de la UA entra “absolutament” en els objectius marcats per la Unió Europea: digitalització, resiliència i sostenibilitat i, en aquest sentit, davant “l’oportunitat de rebre la força dels fons europeus”, ha instat a la “imprescindible” col·laboració públic-privada.

Innovació en el teixit productiu valencià

En la seva intervenció el president ha exposat que l’economia de la Comunitat Valenciana registra una productivitat inferior a la mitjana espanyola i europea i que la competitivitat de les empreses valencianes “està llastrada” i, en aquest sentit, ha defensat la necessitat que “la innovació transcorri per tot el teixit productiu valencià”

“Per això, – ha continuat Puig-, per a progressar és molt important que s’irradiï la innovació a totes les empreses, a tots els racons, fins i tot els més llunyans. La major urgència del teixit empresarial és preparar-se per al futur”.

Per a la transferència de la recerca a l’àmbit empresarial “és clau el paper de la universitat”, ha afirmat Puig, qui ha desitjat que a través de projectes com els parcs científics es propiciï el creixement de les empreses a través de la innovació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací