L’UPV i Huawei posen en marza la primera unitat de recerca de la xinesa a Espanya

460

Actualitat Diària

La Universitat Politècnica de València (UPV) i Huawei Technologies han posat en marxa la primera unitat de recerca conjunta que la multinacional xinesa impulsa a Espanya. El seu objectiu: avançar cap a la futura xarxa de comunicacions 6G.

“Huawei ha decidit invertir en diversos centres del món i a Espanya ha triat a la Universitat Politècnica de València pel seu lideratge internacional en el camp de les telecomunicacions i, principalment, de les tecnologies 5G”, destaca Narcís Cardona, director de l’Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia de la Universitat Politècnica de València i catedràtic a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de la UPV.

Tot va començar en el Global 5G Event, celebrat a València

La creació d’aquesta unitat de recerca en la UPV és fruit de gairebé dos anys de treball. Tot va començar al juny de 2019, amb la celebració a València del Global 5G Event, organitzat pel iTEAM de la Universitat Politècnica de València. “Aquell esdeveniment va convertir a València en la capital mundial de la 5G i va reforçar el lideratge internacional de la nostra universitat en aquest àmbit. Ja llavors vam mantenir una entrevista amb el president d’Huawei, primers contactes que ara fructifiquen en la posada en marxa d’una unitat de recerca pionera al nostre país”, destaca Narcís Cardona.

L’acord subscrit per totes dues entitats té una durada inicial de cinc anys, prorrogable a altres cinc. Huawei invertirà al voltant d’un milió d’euros cada any per a dur a terme diferents projectes de recerca capdavanters a nivell mundial sobre la tecnologia 6G.

Els projectes seran triats per un comitè format per cinc experts de la multinacional xinesa liderats per Wen Tong, CTO d’Huawei Wireless, i altres cinc del iTEAM de la Universitat Politècnica de València: Narcís Cardona, com a director de la unitat conjunta, José F. Monserrat, José Capmany, Eva Antonino i Pascual Muñoz.

“La 6G crearà una nova generació de xarxes mòbils més enllà del que coneixem avui dia. Per a nosaltres, haver estat triats per Huawei suposa un gran impuls al lideratge internacional de la UPV respecte al disseny de les futures tecnologies mòbil, així com una oportunitat sense precedents per a tenir un paper clau en el futur del progrés tecnològic”, ha apuntat el rector Francisco Mora qui, acompanyat del vicerector de Recerca, Innovació i Transferència José E. Capella, ha inaugurat avui la unitat de recerca conjunta entre la multinacional xinesa i la Universitat Politècnica de València.

La primera reunió de treball UPV-Huawei ha tingut lloc avui, de manera telemàtica. “Avui hem donat el primer dels passos en una relació que Huawei considera clau en la seva estratègia d’aliances amb els pioners en la recerca mundial”, ha afirmat Wen Tong.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací