La Biblioteca Valenciana incorpora la col·lecció de cartells d’Enrique Guardiola Belenguer

884

Actualitat Diària

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitu ha incorporat la col·lecció de cartells del segle XX i XXI d’Enrique Guardiola Belenguer que ell mateix ha donat perquè siguen conservats i difosos.

La donació es compon de 3112 cartells i material gràfic, que cronològicament comprenen des de la dècada dels setanta fins a 2016, que es troben en bon estat de conservació.

La col·lecció recull una àmplia temàtica: exposicions, festes locals, corregudes de bous, concerts, turisme i espectacles musicals, entre altres, de procedència majoritàriament valenciana tant pel contingut com per l’autoria. Alguns dels cartells porten la firma d’Artur Heras, Martín Forés, Manuel Boix, Ibán Ramon, etc.

També es registra material de producció oficial, com per exemple, la Generalitat, diputacions o ajuntaments, i altres institucions com les juntes falleres, centres culturals i teatres.

La Biblioteca Valenciana disposa d’un important departament de fons gràfic amb varietat de materials com a mapes, plànols, dibuixos, postals i gravats i també cartells. La donació d’Enrique Guardiola suposa un complement d’excepcional valor per al fons gràfic.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací