Adjudicada la construcció de la nova plataforma industrial de l’aeroport de Castelló

657

Actualitat Diària

La societat pública Aerocas ha acordat adjudicar, per un import de 1,6 milions d’euros, les obres de construcció de la nova plataforma industrial de l’aeroport i de prolongació del carrer de rodatge.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que aquesta actuació “permetrà ampliar les activitats d’estacionament i manteniment d’aeronaus que es vénen desenvolupant, així com generar noves inversions”.

D’una banda, Aerocas ha acordat adjudicar a l’empresa Infraestructures Conelsan SA, per import 1.599.000 euros, el contracte de l’obra, amb un termini d’execució de cinc mesos. Per una altra, s’ha adjudicat a Viarium Enginyeria SL, per un import de 91.800 euros, el contracte de direcció d’obra i control i seguiment dels treballs.

El projecte consisteix en la creació d’una nova plataforma per a l’estacionament i manteniment d’avions. L’actuació abasta una superfície de gairebé 28.000 metres quadrats, ampliables en posteriors fases, i inclou una zona pavimentada de 6.000 metres quadrats i una esplanada annexa en llastos de 21.900 metres quadrats per a estacionament d’aeronaus.

A més, contempla la prolongació del carrer de rodatge per a connectar amb la nova la plataforma i una nova via de sortida des de la pista de vol.

L’habilitació d’aquesta zona permetrà atendre la demanda d’espai de les empreses que desenvolupen en l’actualitat en l’aeroport les activitats d’estacionament i manteniment d’avions, així com d’unes altres que puguin incorporar-se.

Arcadi España ha explicat que l’activació d’aquest projecte “constata que l’aeroport, en col·laboració amb la iniciativa privada, continua generant activitat i inversió en un context d’enorme dificultat a causa de la pandèmia”.

“L’estratègia de diversificació que estem implantant ens permet continuar avançant en el desenvolupament integral de la infraestructura, aprofitant les oportunitats que ofereix el mercat i incidint en aquelles activitats que no s’han vist paralitzades per la crisi de la COVID-19”, ha assenyalat.

En aquest sentit, el conseller ha recordat que hi ha altres projectes en curs, com el condicionament d’una zona d’estacionament d’aeronaus de 21.550 metres quadrats i la construcció d’un centre de manteniment d’avions.

Així mateix, ha incidit en què Aerocas continua treballant per a impulsar el desenvolupament de la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC), amb l’objectiu de generar un pol logístic i empresarial vinculat a l’aeroport, amb una inversió prevista de 105 milions d’euros.

Josep Gisbert reforça l’àrea turística

D’altra banda, Aerocas ha ratificat a Josep Gisbert com a director de promoció turística de l’aeroport. Arcadi España ha explicat que aquest nomenament “permet reforçar l’orientació turística” de la infraestructura de cara a la reactivació dels vols regulars quan les circumstàncies de la pandèmia ho permetin.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací