Global Omnium implanta la seva tecnologia GOAigua a Ciutat de Mèxic

453

Actualitat Diària

Global Omnium ha implantat la plataforma tecnologia GOAigua en el sistema de proveïment de la ciutat de Mèxic com a soci tecnològic en el procés clau de tecnificar al màxim nivell tots els seus processos. És un projecte d’enorme envergadura que suposa l’automatització i la transformació digital efectiva d’una ciutat de més de 9 milions d’habitants i que es troba, en aquests moments, en ple procés de sectorització amb més de 800 zones.

Global Omnium, a través de Idrica, ha aterrat a Ciutat de Mèxic fa aproximadament un any i treballa com a soci tecnològic amb el SACMEX en el si del Laboratori de Resiliència, Sostenibilitat Hídrica i Processament de Dades del Sistema d’Aigües de la Ciutat de Mèxic (SACMEX). L’objectiu és aconseguir la completa automatització del sistema fins a implementar a ple rendiment un bessó digital del conjunt de la xarxa, això és, implantar el mateix sistema pioner que Global Omnium gestiona a la ciutat de València. En aquest primer any s’han introduït canvis d’enorme calat que han suposat, en la pràctica, el canvi de l’accés manual a les dades a la posada en marxa d’una plataforma digital centrada en la dada que els permet integrar tota la informacion amb suport d’intel·ligència analítica.

Idrica ha implementat la tecnologia GoAigua per a integrar diferents fonts de dades, SCADAs, bases de dades i proveïdors en un únic punt de gestió. Gràcies a això, s’ha aconseguit que els gestors i operaris tinguin la informació necessària en tot moment, tant en el seu lloc de treball com també en camp a través de tauletes o dispositius cel·lulars. A més, es treballa en la millora del rendiment hidràulic de la xarxa, la generació d’alarmes predictives i l’optimització dels processos de manteniment. El projecte està iniciant la introducció d’eines avançades d’analítica, com el modelatge hidràulic, i la intel·ligència artificial per a aconseguir una gestió adequada dels recursos mitjançant la digitalització. Durant els pròxims mesos, la transformació digital del SACMEX continuarà incrementant l’eficiència hidràulica amb el focus posat a millorar el subministrament d’aigua en totes les zones de la ciutat.

Visita de les màximes autoritats

La Dra. Clàudia Sheinbaum, Cap del Govern de la Ciutat de Mèxic; el Dr. Rafael Carmona, Coordinador General del SACMEX; l’equip d’operacions, i diferents alts càrrecs vinculats a l’entitat van participar fa uns dies en un esdeveniment conjunt en el Museu de l’Aigua, en l’Antiga Planta de Bombament de Xotepingo, en el qual es va adonar dels avanços de la Plataforma de Dades del SACMEX, com a centre de monitoratge i gestió de la xarxa.

En el seu discurs, la doctora Sheinbaum va reconèixer l’esforç realitzat pels treballadors del SACMEX durant l’últim any, i va poder conèixer de primera mà la transformació del Sistema d’Aigües gràcies a la tecnologia GoAigua, valorant-lo positivament. Per a la doctora Sheinbaum, el programa de mesurament és vital per a brindar un subministrament d’aigua sense interrupcions, a través del coneixement de “quins són les falles del sistema, quina és la despesa i quines són les pressions per a, d’aquesta manera, poder controlar el sistema de distribució d’aigua potable.” Per part seva, el Dr. Rafael Carmona va destacar la modernització de la xarxa de distribució, que abasta una “nova manera d’operar la xarxa a través dels instruments que es requereixen per a la presa de decisions diàries, durant l’operació” amb l’objectiu d’aconseguir una “distribució equitativa de l’aigua”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací