Eurocaja Rural dóna a conèixer els guanyadors de les ‘Ajudes Socials a la Recerca 2021’

562

Actualitat Diària

Fundació Eurocaja Rural ha fet públic la fallada dels projectes triats per a ser reconeguts amb les 5 ‘Ajudes Socials a la Recerca 2021’, d’entre els 66 presentats per organitzacions, empreses, entitats públiques o privades, i associacions situades en tot l’àmbit d’actuació de Eurocaja Rural. La comissió de valoració ha destacat la circumstància que molts d’ells han estat liderats per joves investigadors.

La Unitat de Recerca Traslacional de la Gerència d’Atenció Integrada de l’Hospital Universitari de Ciudad Real ha obtingut una d’aquestes ‘Ajudes Socials’ pel seu projecte “Estudi Multicèntric d’ús d’antiviral per al tractament del SARS-COV-2 en pacients hospitalitzats”. Aquest assaig clínic ha estat coordinat en col·laboració amb la Facultat de Medicina de Ciudad Real de la UCLM. En aquest, han participat l’Hospital La Manxa Centre d’Alcázar de San Juan, l’Hospital Santa Bàrbara de Puertollano i l’Hospital Universitari de Toledo. En ells s’ha analitzat l’efecte d’un nou fàrmac antiviral com a tractament en pacients hospitalitzats amb malaltia COVID-19. L’investigador principal d’aquest projecte és el Dr. Francisco Javier Redondo Calvo.

El projecte “AFRONTA: Affect Recognition Through Avatars – Un nou programa d’entrenament en cognició social”, presentat per la Gerència d’Atenció Integrada del Complex Hospitalari Universitari d’Albacete, ha estat igualment reconegut amb una d’aquestes ajudes de 4.000 euros. Aquesta iniciativa està centrada en una intervenció basada en noves tecnologies, com la realitat virtual i altres metodologies de seguiment ocular, adaptada a les necessitats de cada participant. Per aquest motiu, l’equip que realitza aquest projecte és de caràcter multidisciplinari, format per enginyers informàtics, psicòlegs de la UCLM i psicòlegs i psiquiatres de l’hospital, amb una àmplia experiència en el camp de la recerca científica i en el tractament i diagnòstic d’aquestes afeccions. La investigadora principal és la Dra. Patrícia Fernández Sotos.

L’Associació Talaverana de Metges d’Urgències (ATAMUR) és la tercera organització seleccionada, en aquest cas pel projecte “Centenaris Dodgers”: Programa Pilot Multifactorial de Prevenció de Caigudes en persones majors de 65 anys en l’àrea urbana de Talavera de la Reina’. Es tracta d’un programa multidisciplinari on s’estudiaran tots els factors de risc de les caigudes (biològics, clínics, ambientals i comportamentals), potenciant la prescripció d’exercici terapèutic i la valoració de punts de risc en el domicili. Així, es millora la capacitat funcional i augmenta la reserva funcional dels participants. El programa té una durada de 2 anys i inclou xerrades d’educació per a la salut, prescripció d’exercici terapèutic, intervencions per diversos professionals i seguiment exhaustiu, amb l’objectiu prevenir les caigudes en un 30-35% en les persones majors de 65 anys. El seu investigador principal és el Dr. Joaquín A. Álvarez Gregory.

En quart lloc, la Fundació de l’Hospital Nacional de Paraplègics ha obtingut igualment una altra ajuda social pel seu projecte “Teràpia Basada en MicroRNAs per a atenuar la quimiorresistencia en el Càncer Ginecològic”. Centrat en el càncer de tipus ovàric, l’objectiu principal d’aquest projecte és desenvolupar una nova teràpia concomitant basada en microARN per al tractament OVCA i el seu quimiorresistencia. La seva investigadora principal és la Dra. Teresa Muñoz de Galdeano.

Finalment, la Universitat Catòlica d’Àvila ha obtingut l’última aquestes “Ajudes Socials a la Recerca” promogudes per la Fundació Eurocaja Rural pel seu projecte “Estudi del potencial microbià com bioherramientas de pràctiques agrícoles de sòls cerealistes de la comarca de la Moraña”. L’objectiu general del mateix és avaluar el microbioma associat a sòls agrícoles avilesos destinats a la producció de cereals d’hivern, la qual cosa provocarà la millora dels cultius a partir de l’ús de consorcis naturals de microorganismes. Aquest projecte està liderat per la jove investigadora Dra. Alexandra Díez Méndez.

“Ajudes Socials” de Fundació Eurocaja Rural

En 2021 Fundació Eurocaja Rural intensifica encara més el seu compromís amb els col·lectius que requereixen més ajuda, des de tres perspectives diferents, igualment necessàries: la recerca científica, les persones vulnerables en risc d’exclusió i la despoblació en l’àmbit rural. Per això, el mes d’abril passat es va anunciar la convocatòria d’aquestes tres categories de “Ajudes Socials 2021”. Per a més informació sobre els projectes seleccionats en aquesta convocatòria: https://eurocajarural.fun/activitats/ajudes_investigacion/

El pròxim dia 1 de setembre, Fundació Eurocaja Rural obrirà la convocatòria d’Ajudes Socials 2021 dirigida a combatre la despoblació i a generar oportunitats i desenvolupament en l’entorn rural. Els 7 millors projectes obtindran una ajuda de 2.000 euros. Els candidats hauran d’emplenar un formulari, disponible en la pròpia pàgina web de la Fundació: www.eurocajarural.fun

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací