Goirigolzarri es reuneix amb esportistes que competiran en els Jocs Paralímpics

452

Actualitat Diària

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el president del Comitè Paralímpic Espanyol (CPE), Miguel Carballeda, s’han reunit avui amb una representació d’esportistes que competiran en els Jocs Paralímpics a Tòquio a la fi d’agost. A la trobada han acudit l’atleta Desirée Vila, el judoka Sergio Ibáñez i el nedador José Ramón Cantero.

Tots ells han departit en l’oficina Store Porta Alcalá-Serrano de CaixaBank a Madrid, on han visitat, a més, la recentment inaugurada exposició itinerant #InconformistasDelDeporte, l’objectiu de la qual es focalitza a acostar l’esport paralímpic i els seus assoliments a tota la societat en el marc de l’acord de patrocini de l’entitat financera amb el CPE.

Goirigolzarri ha destacat en la trobada “la importància de visibilitzar l’esport paralímpic al nostre país i fer brillar els assoliments dels nostres atletes, que treballen amb esforç, tenacitat i treball en equip”. L’executiu ha posat en valor les múltiples accions impulsades per l’entitat en aquest patrocini estratègic: “La nostra vinculació i treball conjunt amb el Comitè Paralímpic ens ha permès col·laborar activament amb la formació i preparació d’esportistes d’elit, al mateix temps que ens associa amb els seus valors, que estan en línia amb els nostres valors fundacionals de compromís social, econòmic i cultural”.

Per part seva, Carballeda ha ressaltat “el valor de les moltes iniciatives que CaixaBank està duent a terme en favor de la difusió de l’esport paralímpic, en favor dels ‘Inconformistes de l’esport’, com resa el seu lema”. El president del CPE ha valorat l’exposició, “que tracta sobre el present i el passat històric dels nostres esportistes paralímpics, ens ajuda a acostar-nos una mica més a la societat i entronca a més perfectament amb la celebració del 25 aniversari del Comitè Paralímpic Espanyol”.

A través d’aquesta iniciativa, CaixaBank reprèn el seu suport a un dels patrocinis estratègics de l’entitat, com és l’acord amb el Comitè Paralímpic Espanyol i el pla ADOP, l’objectiu del qual és proporcionar als atletes els mitjans econòmics precisos i la visibilitat necessària perquè puguin preparar-se per a competir com a atletes d’elit.

Compromís amb la diversitat i la inclusió en l’esport

D’aquesta manera, l’entitat financera incideix en el seu compromís amb l’esport paralímpic, que té els seus orígens l’any 2016, quan CaixaBank va decidir apostar pel patrocini de l’esport adaptat per a fomentar la inclusió en l’esport i reafirmar el seu compromís amb la diversitat.

El primer acord va ser com a patrocinador principal de la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, amb l’objectiu d’impulsar el bàsquet en cadira de rodes, tant en la modalitat masculina com femenina. Al mateix temps, CaixaBank es va implicar en els campionats d’escola de bàsquet en cadira de rodes per a arribar a totes les franges d’edat de la societat.

Posteriorment, l’any 2019, CaixaBank es va convertir en nou patrocinador del Comitè Paralímpic Espanyol. Mitjançant aquest patrocini, CaixaBank col·labora activament amb el CPE, a través del programa ADOP i múltiples activitats en paral·lel per a acostar l’esport paralímpic a tota la societat.

En 2020, amb l’acord renovat amb la FEDDF, l’entitat financera va prorrogar el seu compromís amb l’esport paralímpic complint amb els seus principals objectius, que passen perquè els atletes puguin comptar amb els millors mitjans possibles per a aconseguir els seus èxits esportius i traslladar a la societat els valors que representen.

A més, durant aquest temps CaixaBank ha aportat, com a valor afegit a la seva col·laboració, la posada en marxa de campanyes de difusió amb l’objectiu donar a conèixer l’esport paralímpic i els seus esportistes, afavorint un major coneixement de les seves gestes esportives i dels valors que impregnen cadascuna de les seves accions.

CaixaBank ha organitzat una gira de tres parades per Espanya per a donar a conèixer la història de l’esport paralímpic i el dia a dia dels esportistes espanyols. El punt de partida va ser València, del 7 al 17 de juny; seguida de Sevilla, del 21 de juny a l’1 de juliol, i el final és a Madrid, on la mostra estarà oberta a tot el públic de manera gratuïta fins al pròxim 23 de juliol. Després de la gira nacional, l’exposició viatjarà a l’Ambaixada Espanyola a Tòquio, on s’inaugurarà a final d’agost, sempre que la situació sanitària ho permeti, coincidint amb l’inici dels Jocs Paralímpics.

En aquesta exposició es poden trobar objectes imprescindibles per a aquests atletes, així com anècdotes, testimoniatges i vídeos rellevants que resumeixen l’evolució de l’esport adaptat al nostre país.

En els quatre mòduls tridimensionals integrats dins de l’oficina de CaixaBank es poden apreciar múltiples imatges de l’evolució dels Jocs Paralímpics des de 1960, amb especial recalcament en els jocs celebrats a Barcelona ’92. Al mateix temps, és possible veure algunes de les medalles més importants aconseguides per la delegació espanyola i elements imprescindibles perquè els atletes puguin competir de manera adaptada en diferents modalitats esportives.

L’exposició també compta amb cites d’esportistes de renom i fragments amb curiositats i històries de l’esport paralímpic escrites i audiovisuals que posen de manifest la constància, el treball i la superació de tots els atletes representats.

De “20 per als 20” a “Junts fins a la meta”

Aquesta mostra itinerant s’emmarca dins del nou programa “Junts fins a la meta” impulsat per CaixaBank. L’acció segueix el deixant marcat per la campanya #InconformistasDelDeporte i el programa inaugural “20 per als 20”, que ha consistit a impulsar un programa de reptes mensuals amb l’objectiu de donar visibilitat a l’esport paralímpic i als seus protagonistes: els esportistes.

Amb l’objectiu d’associar els valors de CaixaBank amb el Comitè Paralímpic Espanyol i elevar la percepció de l’esport paralímpic i els seus esportistes en la societat, l’entitat financera va crear, després de la signatura del patrocini en 2019, el pla de continguts per a “els inconformistes de l’esport”, eix creatiu de la campanya publicitària que ha realitzat CaixaBank durant el transcurs d’aquest acord.

A través d’aquest calendari d’accions, CaixaBank ha acompanyat al CPE en la seva marxa diària fins als Jocs Paralímpics com a soci estratègic.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací