Iberdrola i MAPFRE avancen en la seva aliança estratègica en l’àmbit energètic

553

Actualitat Diària

Iberdrola i MAPFRE avancen en la seva aliança estratègica en l’àmbit energètic que els ha portat a invertir conjuntament en energies renovables a Espanya. Totes dues companyies han constituït Energies Renovables Ibermap S.L, un vehicle pioner de coinversión que, després d’incorporar 95 nous megavats (MW), compta ja amb 325 MW: 195 MW eòlics operatius i 130 MW fotovoltaics en desenvolupament. L’aliança entre totes dues empreses líders contempla la incorporació de més actius fins que la inversió conjunta aconsegueixi els 1.000 MW.

El vehicle de coinversión constituït està participat en un 80% per MAPFRE, mentre que Iberdrola mantindrà el 20% que, a més, s’encarregarà de la promoció, construcció i manteniment dels projectes renovables.

Els 95 MW recentment incorporats es corresponen amb parcs eòlics operatius, tots ells a Andalusia, i se sumen als 230 MW anunciats a l’abril. D’aquests, 100 MW eòlics estan també operatius i se situen a Castella i Lleó. Els 130 MW restants són fotovoltaics, es troben en fase de desenvolupament a Castella-la Manxa, i la seva posada en marxa està prevista durant el tercer trimestre de 2022.

El projecte entre tots dos líders acaba de tirar a caminar amb el llançament per part de Mapfre del primer fons de renovables Mapfre Energies Renovables I F.C.R., a través del qual el grup assegurador canalitzarà la seva inversió. A més, com ha succeït en altres inversions similars de MAPFRE en actius immobiliaris, infraestructures, capital de risc o inversions tradicionals, aquest fons està obert a altres inversors institucionals.

Més aposta per les inversions

L’aliança d’Iberdrola i MAPFRE permet combinar la fortalesa i capacitats de dues companyies líders, compromeses amb la transició energètica i l’economia verda com a via per a la recuperació de la indústria i l’ocupació i la transformació del teixit industrial del país. Iberdrola incorpora a un soci en el desenvolupament del seu pla de creixement renovable al país i en la seva estratègia de rotació d’actius, mentre que MAPFRE reforça la seva aposta per les inversions sostenibles a Espanya amb un líder mundial en renovables. A la fi de l’any passat, va realitzar el primer tancament del seu primer fons d’infraestructures, per import superior als 300 milions d’euros, que va llançar al costat de ABANTE per a invertir en fons de Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), el major grup d’infraestructures del món.

L’aposta de MAPFRE per la Inversió Socialment Responsable és una dels senyals d’identitat de la seva gestora, MAPFRE AM, que és la major gestora independent a Espanya amb més de 40.000 milions d’euros en actius sota gestió. A més, és l’única entitat espanyola que ha obtingut la prestigiosa certificació ISR Label per part del Ministeri de Finances francès.

En els últims mesos, Iberdrola i MAPFRE també han avançat en l’acord pel qual la xarxa comercial de l’asseguradora a Espanya, integrada per prop de 3.000 oficines, ofereix productes personalitzats i 100% renovables de la companyia energètica.

MAPFRE compta amb els serveis de Kobus Partners per a la gestió del fons, mentre que Blue Tree Asset Management i King & Wood Mallesons han actuat com a assessors tècnic i jurídic, respectivament.

Inversions verdes per a promoure la recuperació econòmica

Iberdrola porta dues dècades liderant la transició energètica i actuant com a agent tractor clau en la transformació del teixit industrial i la recuperació verda de l’economia i l’ocupació. La companyia ha llançat un pla d’inversió històric de 150.000 milions d’euros en la dècada vinent -75.000 milions d’euros per a 2025-, amb els quals triplicar la capacitat renovable i duplicar els actius de xarxes i aprofitar les oportunitats de la revolució energètica que afronten les principals economies del món.

A Espanya, les inversions a 2025 ascendeixen a 14.300 milions d’euros, destinades principalment al desplegament d’un ambiciós pla de renovables i xarxes elèctriques intel·ligents. A Espanya, és líder en el sector renovable amb una capacitat instal·lada de més de 17.500 MW, que el seu pla d’inversió a 2025 elevarà a 25.000 MW.

Després d’inversions de 120.000 milions d’euros en els últims vint anys, Iberdrola és líder en energia renovable amb 35.000 MW instal·lats en el món; un volum que converteix al seu parc de generació en un dels més nets del sector energètic. Amb unes emissions de 28 grCO2/kWh, que són ja dos terços inferiors a la mitjana europea, l’estratègia d’inversió en energia neta i xarxes portarà a Iberdrola a ser una companyia “neutra en carboni” a Europa en 2030.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací