Sanitat acabarà aquesta setmana amb l’administració de segones dosis a 9 de cada 10 persones d’entre 60 i 69 anys

455

Actualitat Diària

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública conclourà aquesta setmana el procés d’immunització completa en les persones d’entre 60 i 65 anys, després de diverses setmanes en les quals s’ha anat avançant amb l’administració, sobretot amb AstraZeneca, de segones dosis de la vacuna contra la COVID-19 entre persones d’aquesta franja d’edat. El mateix succeirà amb persones menors de 60 anys pertanyents a col·lectius essencials.

La notable reducció de segones dosis pendents que ja s’ha notat en aquesta aquesta setmana farà que, a partir de la pròxima, les persones vacunades amb AstraZeneca que compleixin 8 setmanes des de la primera dosi siguin citades per a vacunar-se en els seus corresponents centres de salut.

D’altra banda, el grup de persones d’entre 66 i 69 anys vacunades amb Pfizer ja van rebre la segona dosi per a completar la pauta de vacunació, la qual cosa situa en el 92% de persones d’entre 60 i 69 que van rebre la primera dosi i que, al final d’aquesta setmana, hauran rebut la pauta completa.

El fet que la setmana vinent es compleixin les tres setmanes del major nombre de persones vacunades amb Pfizer farà que entre el 19 i el 25 de juliol, la setmana vinent, siguin administrades 265.000 dosi només amb aquesta vacuna. De fet, seran 150.000 segones dosis previstes i 115.000 primeres dosis.

El subdirector general d’Avaluació de la Gestió Assistencial de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Ramón Limón, ha explicat que “en la planificació de l’administració de la vacuna contra el COVID-19 hem d’equilibrar les dosis que ens subministren els diferents proveïdors amb les citacions a realitzar”.

És el cas del que succeirà la setmana vinent ja que, com ha assenyalat Llimona, “es complirà la tercera setmana del punt àlgid de vacunació amb Pfizer de primeres dosis. Hem de donar una resposta efectiva al compliment dels terminis en les pautes de cada vacuna i això succeirà la següent setmana amb les 265.000 vacunes de Pfizer que s’administraran”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací