Enaire impulsa a Europa l’intercanvi digital d’informació aeronàutica amb Eurocontrol

463

Actualitat Diària

ENAIRE continua avançant en l’evolució tecnològica dels seus sistemes d’informació aeronàutica. És, des de fa uns dies, el primer gestor de navegació aèria a Europa a connectar els seus sistemes a EUROCONTROL, a través de la xarxa de comunicacions del continent denominada NewPENS (PanEuropean Network Services).

ENAIRE, entitat pionera en aquest àmbit, ha impulsat aquesta integració amb Europa el que permetrà una gestió de l’espai aeri més àgil i segura. L’ús de tecnologia ‘B2B’, connectant EUROCONTROL amb ENAIRE, suposa una major seguretat en els protocols d’intercanvi d’informació.

Aquest tipus de connexió possibilita que els sistemes de gestió de trànsit aeri de ENAIRE, relatius al control aeri i la gestió d’afluència, que utilitzen dades de disponibilitat de l’espai aeri, rebin la informació de EUROCONTROL, a través del seu sistema ‘B2B’. La informació aeronàutica ara és compartida a través d’un mitjà segur i amb una qualitat del servei que no pot aconseguir-se emprant connexions a través de la xarxa pública Internet.

ENAIRE, primer proveïdor de navegació aèria que integra dades amb tecnologia ‘B2B’ a Europa usant la infraestructura NewPENSEste fita suposa una major integració de les dades i veu digitals de ENAIRE amb Europa. Per a aconseguir-ho, ENAIRE va posar en servei, al gener de 2020, el sistema LARA (Local And sub-Regional Airspace Management) de EUROCONTROL, per a gestionar a nivell local el nostre espai aeri.

LARA, finançat per la Comissió Europea, a través de INEA (Agència Executiva d’Innovació i Xarxes), proporciona un sistema harmonitzat a nivell regional i nacional de suport a la gestió de l’espai aeri, que satisfà les necessitats operacionals de les parts implicades, inclosa la coordinació civil-militar i rutes disponibles.

Aquesta plataforma permet a ENAIRE compartir dades de disponibilitat d’espai aeri a EUROCONTROL, gestor de xarxa europeu. Aquest enviament es realitza mitjançant comunicacions conegudes com ‘B2B’ sota la xarxa NewPENS i els avisos són difosos, el dia abans, en les publicacions europees AUP (Airspace Usi Pla) o en temps real amb les actualitzacions anomenades UUP (Updated Airspace Usi Pla),on es recull la informació aeronàutica amb els horaris i disponibilitat d’àrees i rutes per al seu ús per totes les aerolínies.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací