Els propietaris dels terrenys del FIB planten cara i esperen la trucada de l’Ajuntament de Benicàssim

1299

La la falta de comunicació generen malestar i amenaça de ‘plantar-se’ i no permetre la instal·lació del festival 
Les posicions entre propietaris dels solars del Recinte de Festivals i l’Ajuntament de Castelló, s’han crispat fins al punt, que alguns propietaris amenacen amb no permetre una sola instal·lació i negar-se a llogar a un preu prefixat que no haja sigut negociat prèviament amb ells. Les notícies publicades en els mitjans de comunicació han afegit llenya al foc. A un mes del FIB, l’Ajuntament no compta amb els terrenys.
Esperanza Molina/ Laura Calles/ Actualitat Diària

La falta de comunicació directa entre l’Ajuntament de Benicàssim i els propietaris dels terrenys del Recinte de Festivals ha generat una situació de crispació que amenaça amb desbordar-se del tot durant els pròxims dies.
El problema de base, és que els terrenys del Recinte de Festivals afectat pel Pla Especial per a la celebració d’aquest tipus d’esdeveniments, són de caràcter privat.
Ho han sigut des de sempre, des que en 1998 es va signar el primer contracte de lloguer per a traslladar el FIB a una zona propera a la ciutat, i ho segueixen sent ara, quan festivals com el FIB i el Rototom s’han consolidats com les grans ofertes turístiques i musicals de Benicàssim.
Aquesta situació obliga a l’Ajuntament a negociar, de forma periòdica amb els propietaris un preu de lloguer que siga acceptat per ambdues parts. Però en cada ocasió la negociació és més complexa i els organitzadors dels festivals demanen garanties per a poder planificar a mitjà i llarg termini.
L’últim contracte de lloguer, establit parell àdhuc període de 5 anys, va finalitzar el passat mes d’abril però, segons els propietaris, l’Ajuntament no s’ha posat en contacte amb ells per a renovar-ho i pactar un preu pels metres de sòl del Recinte de Festivals.
Es dóna també la circumstància que, segons els propietaris, l’Ajuntament de Benicàssim va rebaixar el preu que pagava per metre quadrat fa cinc anys, sobre el qual s’havia abonat en anys anteriors. Però en contraposició, els propietaris afirmen que el valor dels terrenys s’ha encarit i, en conseqüència, el rebut de l’IBI ha pujat un 60% des de 2010 a 2017.
Així les coses, els propietaris esperaven que caducara el contracte per a tornar a negociar amb l’Ajuntament, però l’entitat municipal, afirmen no s’ha posat en contacte amb ells, i tot el que saben és pel que han llegit en els mitjans de comunicació.
D’aquesta manera, asseguren, no estan d’acord que l’Ajuntament els marque un preu taxat i els impose un valor sobre les seues propietats sense consultar-ho prèviament amb ells. Tampoc entenen que es realitze un concurs públic, tal com va comentar a Castelló Informació el regidor d’Urbanisme, quan segons els propietaris, els terrenys són els que són, i són els que integra el Pla Especial. L’Ajuntament, estimen ells, no pot posar-se a cercar nous terrenys, perquè són aquests els que volen els organitzadors de festivals, i és aquest sòl sobre el qual s’ha realitzat una inversió pública per a posar-los en condicions per a albergar els festivals.
L’Ajuntament estima, que amb un concurs públic, serien els propietaris els que haurien d’acudir a l’Ajuntament per a oferir el seu sòl, sobre el preu establit per l’entitat municipal. Els propietaris es neguen en redó “els terrenys són nostres, ningú ens ha de dir quant podem cobrar o no per ells”.
I mentre des de l’Ajuntament de Benicassim s’intenta donar una sensació de normalitat i, fins i tot s’arriba a afirmar que el problema del sòl del recinte està resolt, entre els propietaris l’empipament, i a més es diu que l’Ajuntament estria oferint preus diferents en segons quin cas i segons amb quin propietari.
El veritablement cert en aquest moment, és que l’Ajuntament de Benicàssim no compta amb els 130.000 metros de sòl que necessita, i els nervis afloren.
Hi ha propietaris que afirmen estar disposats a negar-se en redó al fet que s’utilitze la seua zona o es faça una sola instal·lació abans que es tanque un contracte. De la mateixa manera assenyalen, que també és fals que l´Ajuntament presumisca ara que vol contractes a 5 anys per estabilitat, que abans no s’havien signat… quan la veritat, indiquen, és que els últims contractes sempre han sigut per diversos anys, per aquest motiu el preu del metre quadrat siga el que és i no siga major encara.
Paral·lelament, altres grups polítics reclamen a l’ajuntament que solvent d’una vegada per sempre aquest problema mitjançant la compra dels terrenys… Pro té diners l’Ajuntament de Benicàssim per a realitzar aquesta operació?.
Mentre dura la polèmica, els propietaris s’enfaden i es creixen. L’Ajuntament segueix sense disposar dels terrenys i el Fib ja crida a la porta.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací