La Diputació reivindica, per unanimitat, l´Ap-7, el Corredor, els trens a Vinarós i la prolongació de l’autovia

1364

També va haver-hi unanimitat en la defensa del servei públic de Correus, per a lluitar contra la despoblació
El ple ordinari de la Diputació Provincial va aprovar per unanimitat, una declaració institucional per a sol·licitar al Govern Central, l’alliberament i l’AP-7, el Corredor Mediterrani, l’augment de freqüències i trens que comuniquen el nord de la província, i la prolongació de l’autovia fins a la Jana. Consens també amb el conveni d´Afanías i respatler en la defensa del servei públic de Correus, per a lluitar contra la despoblació.
Esperanza Molina/ Laura Calles/ Actualitat Diària
El ple ordinari de la Diputació de Castelló, corresponent al mes de juny, es va caracteritzar per una resposta de consens en la major part de les propostes de l’ordre del dia.
Una sessió curta d’amb prou faenes una hora de durada, amb poc debat, molt acord i cap vot en contra a cap de les propostes. El més que va haver-hi va ser abstenció.
D’aquesta forma, va anar també un ple còmode, pel qual van passar temes de vital importància per a la província.
Les dues propostes presentades pel Grup Socialista sobre la liberalització de l´Ap-7 i el Pla de Rodalies 2018-2015, van ser retirades per a ser convertides en una sola declaració institucional, que van recolzar tots els grups, i que se centra en: reivindicar que el Govern d’Espanya mantinga les infraestructures necessàries per al desenvolupament de la província de Castelló.
Aquesta declaració arreplega vuit punts en els quals s’insta al Govern d’Espanya “a seguir impulsant les obres del Corredor Mediterrani; a no prorrogar la concessió de l’autopista AP-7 després de la fi de la mateixa en 2019; a executar el Pla de Millora de la Qualitat del Transport de Rodalies a la Comunitat Valenciana 2017-2015; a dur a terme les obres d’accés ferroviari sud al Port de Castelló i establir la connexió entre la CV-10 amb l’Accés Sud al Port; al fet que continue executant les obres en la N-232 i que aquest siga l’eix de la futura A-68 fins a Vinaròs; a dur a terme la construcció de tres nous trams de la A-7 que culminaran les obres de la CV-10 entre Vilanova d´Alcolea i La Jana, i exigir al Govern la gratuïtat de l’AP-7 mentre duren les obres del ferm en la CV-10 al seu pas per Borriol”, tal com ha llegit el president Moliner.
En el text aprovat, s’argumenta que el Govern és coneixedor del deute que arrossega amb la província de Castelló i de la insuficiència financera que patim. Aquesta dinàmica ha de trencar-se en benefici de l’interès general, atenent a l’impuls d’una zona d’Espanya que per situació geogràfica, activitat econòmica reuneix totes les condicions per a ser una de les àrees més pròsperes del nostre país.
Unanimitat Centre Ocupacional Penyeta
Consens absolut també en la formalització de la cessió del Centre Ocupacional de *Penyeta Roja a l’Associació de Familiars amb Xiquets i Adults Discapacitats *Afanías.
Entorn d’aquest tema, la diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha agraït el suport de tots els grups polítics per a “donar solució a un centre ocupacional de referència a la Comunitat Valenciana. L’educació i la integració de les persones amb discapacitat es garanteix amb aquesta cessió que permet a Afanías ampliar el seu servei de 60 a 80 places. Hem pressupostat 200.000 euros per a adequar aquest centre i avui donem l’últim pas des d’aquesta Administració des de l’àmbit jurídic i administratiu amb moltes ganes de poder anar i comprovar com poden formar-se per a la inserció laboral en un futur totes aquestes persones”.
I acord de tota la corporació perquè la Diputació s’adherisca a la Declaració Institucional aprovada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies amb motiu del Dia Internacional de l’orgull Lgtbi.
Mantenir el servei públic de Correus per a frenar la despoblació
PP i Ciutadans es van sumar també a la moció presentada pels grups CseM, PSOE i Compromís, sobre la defensa del servei públic de Correus.
L’argument, defensat per la Corporació se centra en les característiques de la província de Castelló, i a l’avanç de la despoblació que s’accentua amb la falta de serveis.
En aquest sentit, solament un servei com el de Correus, amb suports públics, pot mantenir els drets de la població de zones on no resulta rendible la prestació a través de les empreses privades.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací