L’Ajuntament de Castelló ha sigut premiat amb el ‘Segell Infoparticipa 2019′ a la transparència

1143

La Universitat Autònoma de Barcelona premia la transparència del consorci municipal

Actualitat Diària

La Universitat Autònoma de Barcelona premia la transparència de l’ajuntament de la capital de la Plana amb aquest esment, després de les diverses accions dutes a terme en el consistori castellonenc en favor de la transparència. Ha obtingut una puntuació del 88%. La valoració suposa un reconeixement al treball realitzat per tot el personal i a les diferents àrees del govern de Castelló, implicades en el desenvolupament del portal de transparència. Ignasi García és el regidor responsable d’aquesta àrea de Transparència i Bon Govern a l’Ajuntament de Castelló.

La Comissió Coordinadora del Segell Infopaticipa ha informat de la concessió a l’Ajuntament de Castelló de l’Esment Infoparticipa 2019, després que les diverses accions que duu a terme el consistori en favor de la transparència hagen obtingut una puntuació del 88%. La valoració suposa un reconeixement “a tot el treball dels personal municipal i les diverses àrees de govern implicades en el desenvolupament del portal de transparència, una eina concebuda per a facilitar l’accés a la ciutadania i que totes les dades siguen comprensibles i fàcilment analitzables”.

Així ho ha manifestat el regidor de Transparència i Bon Govern, Ignasi Garcia, per a qui el reconeixement marca “els nous objectius pels quals hem de treballar en els pròxims mesos per a millorar més encara les eines amb què la ciutadania pot conéixer què fa el seu ajuntament i com s’inverteix els diners públics”.

La comissió està integrada per representants de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l’Observatori de Governança i Transparència de la Universitat Cardenal Herrera. Ha valorat, entre altres aspectes, la publicació de l’execució trimestral del pressupost, dels objectius d’estabilitat pressupostària, les modificacions pressupostàries i el desenvolupament de concursos públics.

El Segell Infoparticipa, que ja va premiar l’any passat el treball fet per Castelló en matèria de transparència, ha analitzat també amb resultats satisfactoris la publicació en el web municipal de les subvencions atorgades, els convenis signats i els contractes menors i menors formalitzats. Així mateix, han valorat la publicació d’un Pla de Govern, de les actes del ple i de la liquidació dels pressupostos de l’exercici anterior.

Cal recordar que el panell de govern obert de Castelló permet fer un seguiment de tots els objectius marcats pel Acord de Fadrell i comprovar l’estat de tramitació gestió en què es troben. Durant tot l’any 2019, el panell de Govern Obert de Castelló va rebre 11.113 visites. Això suposa que el trànsit, des de la seua activació en 2015, es va multiplicar per sis. La web facilita la ciutadania l’accés a dades sobre pressupost, corders immobles municipals, participació ciutadana i acords plenaris, entre altres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací