Economia de Vila-real gestionarà sis milions en 2018, un 13% del pressupost, per a lluitar contra l’atur i crear riquesa

Ochando destaca en l'aliança amb la societat civil que els venedors dels Mercat Central tindran una web pròpia de venda dins de Vilatenda

1417

A la partida econòmica d’1,5 milions se sumen els aproximadament 4,5 milions que arribaran en ajudes d’altres administracions. Ochando destaca que a la ciutat “han passat dels 6.250 aturats en 2011 als 3.657 d’ara, amb una reducció del 10,6% interanual i un percentatge d’atur del 15,21%, xifres molt positives, però no descansare fins que no quede ningú sense treball”, manifesta. Una de les novetats és que els venedors dels Mercat Central tindran una pàgina web pròpia de venda dins de Vilatenda

Actualitat Diària

La Regidoria d’Economia de Vila-real gestionarà enguany al voltant de sis milions d’euros, que serviran per a seguir lluitant contra la desocupació, millorar la formació dels veïns i per a generar economia de la mà de la societat civil. Un partida que suposa un 13% dels comptes de l’Ajuntament recentment aprovats i que el regidor d’Economia, Xavier Ochando, ha detallat, posant l’accent en els plans d’ocupació per a diversos col·ectius i que incideixen en la formació. “Si el 2017 va ser un any històric, aquest 2018 ens superem, gràcies a la consecució de noves ajudes de diferents administracions, que ens permeten arribar als sis milions d’euros, la qual cosa suposa un 13% de l’import total del pressupost de tot l’Ajuntament”.

D’aquesta manera, la Regidoria compta amb una partida d’1,5 milions d’euros, als quals se sumen ja prop de 4,5 milions que arriben des del Fons Social Europeu i des de la Generalitat Valenciana, principalment, i que “ens permeten engegar accions innovadores que demostren la nostra aposta per la generació d’ocupació”.

“La lluita contra l’atur i la generació d’economia local són dues cares de la mateixa moneda, ja que formen part d’un mateix objectiu i des de l’Administració més pròxima als veïns som proactius per a contribuir a millorar la situació dels nostres veïns, a través d’accions xicotetes, però potents”, assegura. En aquest sentit, destaca que “hem iniciat el camí de la recuperació, amb dades tant des de l’Inem com del Servef que diuen que el nostre ritme de creixement és superior a la resta, però no ens conformem”. “Hem passat dels 6.250 aturats en 2011 als 3.657 d’ara, amb una reducció del 10,6% interanual i un percentatge d’atur del 15,21%, xifres molt positives però darrere de les quals hi ha persones i mentre hi haja un sol aturat, no anem a deixar d’esforçar-nos”, assegura. Malgrat açò, Vila-real és, per segon mes consecutiu, la ciutat de la Comunitat Valenciana amb menor taxa d’atur.

“Tota l’ajuda que hem rebut en els últims temps ens ha servit per a arribar a 400 famílies, amb especial atenció a col·lectius vulnerables, com a majors de 45 anys, joves, dones i persones amb capacitats diferents, gràcies a plans d’ocupació amb noves propostes i als revolucionaris plans de formació remunerada”, indica.

Però no només s’ha ajudat als veïns a abandonar les llistes de l’atur. Des d’Economia s’ha col·laborat amb regidories com a Serveis Socials, arribant a 150 usuaris en risc d’exclusió. També s’ha contribuït en l’àmbit comercial, amb l’obertura del nou pàrquing de la plaça del Mercat Central, que a més de realitzar noves campanyes en breus tindrà una pàgina web pròpia de venda, dins de Vilatenda.

“El pressupost d’Economia també ens servirà per a seguir donant suport a Ucovi (amb un conveni de 20.000 euros) i impulsant la Cita Urbana Musical i Solidària, així com a la resta d’associacions i entitats de la societat civil, com Adavi, la Cambra de comerç (amb 30.000 euros més), Qualicer, Efecte Vila-real, el Pacte de la Ceràmica o Tots Units (54.000 euros), amb els quals hem organitzat multitud d’activitats de suport al comerç o als col·lectius més desfavorits. A més, s’invertiran 77.000 euros en l’adequació de l’antiga Cambra Agrària per a fer-la més accessible.

“L’emprenedoria és un altre dels punts en els quals focalitzem el nostre treball i anem a seguir contribuint a la creació de cursos que, a través del portal ARA Treball, han arribat a 700 persones”, indica Ochando, qui destaca també el paper de la Llançadora d’Ocupació, “de la qual 14 dels 20 usuaris ja tenen ocupació”.

“Són xicotetes accions però potents que ens permetran seguir el camí iniciat per a fer de la nostra ciutat un referent en l’eixida de la crisi, amb nous projectes per a generar economia, lluitar contra l’atur i apostar pels nostres veïns”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací