El Consell aprova dos nous decrets per pal·liar els danys produïts per la DANA en habitatges i vehicles

1019

Actualitat Diària

El Consell ha aprovat dos nous decrets per a la concessió d’ajudes directes per a, d’una banda, pal·liar els danys produïts en habitatges dels municipis afectats pel temporal dels dies 11 i 14 de setembre i, per un altre, per la pèrdua de vehicles sinistrats per l’episodi de pluges intenses.

L’import global de les ajudes promogudes per aquests dos nous decrets ascendeix a un total de 31,5 milions d’euros.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, que ha informat dels assumptes aprovats pel ple del Consell, reunit a Alacant, en absència de la vicepresidenta del Consell i portaveu, Mónica Oltra, de viatge institucional a la Xina, ha destacat “l’esforç i la celeritat” de totes les administracions per a ajudar als municipis afectats per la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) a les comarques de València i Alacant.

Referent a això, el conseller ha manifestat l’agraïment del Govern valencià per la visita que ha realitzat el vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, a la comarca de la Vega Baixa.

“La Comunitat Valenciana sempre ha sigut una comunitat europeista, oberta i solidària i això té reflex també en la sensibilitat que les institucions de la Unió Europea tenen en la nostra comunitat autònoma com demostra la visita del vicepresident Timmermans a la Vega Baixa”, ha indicat Espanya.

Pel que respecta a les ajudes, el conseller ha recordat que, en aquests moments, hi ha tres ordres en funcionament: subvencions per a ajudes directes per a béns de primera necessitat; les subvencions als ajuntaments i les ajudes al lloguer per a les persones que han perdut el seu habitatge. Decrets als quals cal sumar els dos nous aprovats pel Consell.

D’aquesta manera, segons ha destacat Espanya, “en total, tots aquests decrets mobilitzen un pressupost de 61,3 milions d’euros per part de la Generalitat”.

Així mateix, el conseller ha posat en relleu el Pla d’Ocupació Extraordinària per a aquests municipis, amb un import de 5,8 milions d’euros, destinat a promoure “contractes amb una duració de, almenys, sis mesos a jornada completa”.

Al marge de l’aplicació d’aquests decrets i del Pla d’Ocupació, Espanya ha destacat altres actuacions d’altres departaments de la Generalitat, que, en els seus àmbits, estan treballant en la zona: hi ha 70 tècnics de Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge que estan analitzant, conjuntament amb els ajuntaments, els edificis danyats per a buscar solucions a mitjà termini; Educació i Sanitat estan duent a terme actuacions per a reparar els col·legis i infraestructures sanitàries; i Agricultura, per part seua, està reparant infraestructures de regadiu.

Agenda Urbana Valenciana

D’altra banda, entre altres assumptes, el Consell també ha acordat iniciar l’elaboració i tramitació de l’Agenda Urbana Valenciana.

Espanya ha explicat que “amb aquest instrument es podrà elaborar un full de ruta cap a la resilencia urbana d’un territori, com és la Comunitat Valenciana, fortament urbanitzat”.

Per a l’elaboració de l’Agència Urbana Valenciana es proposen sis grans blocs temàtics, que podran ser modificats com a resultat de la participació pública: Economia Urbana; Territori i Ciutat; Governança Urbana; Qualitat Urbana i Salut; Dret a la Ciutat; Ciutat Connectada.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací