S’estrena el cicle de cinema ‘Aturem la zal. Recuperem la punta’ a la ciutat de València

Es tracta d'una sèrie de 12 documentals relacionats amb la lluita per la defensa del territori i dividits per blocs temàtics

1453

ActualitatDiària

Els pròxims mesos de febrer i març tindrà lloc a València un cicle de cinema amb el títol ‘Aturem la zal. Recuperem la punta’, durant el qual es podran veure, a tres espais diferents de la ciutat, 12 documentals relacionats amb la lluita per la defensa del territori, distribuïts en tres blocs temàtics. Cada bloc es complementarà amb una taula redona.

Els documentals ens situen en diversos escenaris que han viscut mobilitzacions socials destacades: des de l’embassament de Riaño (León) fins a l’ampliació del camp militar del Larzac (França), passant per la resistència contra la línia d’alta velocitat en la Vall de Susa (Itàlia), l’enfrontament amb una potent societat minera al Perú o amb una hidroelèctrica a Guatemala. Ens parlen dels enormes costos que comporta en moltes ocasions el nostre model de civilització. De la importància de la mobilització femenina en moltes d’aquestes lluites. Sense oblidar alguns fets ben significatius ocorreguts al nostre territori (la Punta, Natzaret, l’Albufera o la riuada de 1957 i les seues conseqüències).

El cicle es planteja en el marc de la campanya que promou la plataforma Horta és Futur. NO a la ZAL del Port a la Punta –integrada per vora 50 col·lectius i associacions valencianes–, per a instar la paralització del pla urbanístic que pretén instaurar una Zona d’Activitats Logístiques a l’àrea de la Punta. Un pla iniciat a principis del mil·lenni, declarat després nul per diverses sentències judicials, i que ara torna a revisar-se per a ser executat, després de doloroses expropiacions i d’anys d’abandonament. Un pla que acabaria per soterrar definitivament sota l’asfalt tota la zona. La plataforma planteja la seua suspensió per a repensar col·lectivament el futur d’aquesta part del territori, inevitablement verda i viva, de connexió amb l’antic llit del riu Túria i amb el Parc Natural de l’Albufera.

Els espais i els blocs del Cicle són, per una banda, L’Octubre Centre de Cultura Contemporània, al carrer Sant Ferran, 12, el Col·legi Major Rector Peset a la plaça del Forn de Sant Nicolau, 4 i la Filmoteca de València ubicada a la plaça de l’Ajuntament, 17.

El cicle començarà el dimarts 6 de febrer a les 18.30 hores, al centre Octubre, amb la projecció del documental Mi Valle, per a la qual comptarem amb la presència d’un dels directors, Mario Santos. 

Adjuntem el cartell i la programació detallada del cicle, amb tots els horaris i més informació dels films i de les taules redones.

Ací baix es pot descarregar un flyer informatiu

flyer_A5 lg

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací