El brot de Covid de Peníscola multiplica positius i arriba fins a la localitat de Vila-real amb quatre casos

1266

Sanitat fa una anomenada general a tots quants van estar en la discoteca per a poder realitzar-los els test de coronavirus

El brot de Covid detectat a Peníscola ha multiplicat els casos de contagi i arriba fins a la localitat de Vila-real on hi ha contagiades quatre persones. Sanitat ha fet una anomenada general a tots quants van trepitjar la discoteca Ébano els dies 11, 12 i 13 de juliol, perquè acudisquen a realiztar-se les proves. El servei d’Epidemiologia de Benicarló, col·lapsat en el seguiment dels contagis.

E Molina/ R Mesquita/ Actualitat Diària

Un comiat de solter en la discoteca ‘Ébano’ de la localitad de Peníscola, a la qual van acudir joves de diverses províncies, entre elles de Teruel, Zaragoza, Madrid i Castelló, ha confirmat ja 20 casos de contagi per Covid. Entre les persones que han donat positiu es troben també 4 joves de Vila-real. Però podria haver-hi més.
De fet, Sanitat ha emés una anomenada general per a poder fer el seguiment d’aquest brot.

El comunicat remés indica textualment: “Després dels primers resultats de l’estudi de contactes realitzats en relació amb un brot de coronavirus detectat en la població i amb l’objectiu d’ampliar aquest estudi, previndre i descartar possibles casos de Covid 19, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola, instem a totes les persones que hagueren estat en la Discoteca Ébano de Peníscola els dies 11, 12 i 13 de juliol, al fet que acudisquen a l’Esplanada del Port, Edifici de Serveis Socials de Peníscola els dies 21 i 22 de juliol en horari de 9h a 14h i de 16h a 21h. Es realitzaran les proves sanitàries oportunes, dirigides insistim, a descartar possibles casos.
Totes les persones hauran d’acudir proveïts de la targeta SIP, amb màscara i seguint les recomanacions de distanciament, higiene i seguretat establides per les autoritats competents”. I afig: “Únicament hauran d’acudir totes aquelles persones que van estar en la Discoteca en els dies indicats”.

Fonts de Sanitat confirmaven que la major part dels contagis que s’han produït a la província durant els últims dies són precisament persones joves d’entre 20 i 40 anys. Persones asimptomàtiques, en la majoria dels casos, però capaços de transmetre el virus, i que obvien l’ús de la màscara per creure-la innecessària.
Segons les mateixes fonts, el departament d’Epidemiologia de Benicarló es troba treballant a preu fet i a contra-rellotge, per a realitzar el seguiment dels casos detectats i poder establir les línies de transmissió, amb la finalitat de detectar altres possibles positius.

Amb tot, la situació és de ‘relativa tranquil·litat’ fins al moment, encara que Sanitat manté una certa alerta entre els professionals sanitaris perquè extremen la precaució o puguen incorporar-se als seus llocs de treball si, com es tem, aquest tipus de rebrots s’incrementa durant els mesos de juliol i agost.

La raó és clara: són dates estivals, fa calor i s’ha multiplicat la mobilitat entre províncies. Molta població d’altres zones acudeix a passar les seues vacances a la platja. No tothom respecta les distàncies mínimes, es produeixen aglomeracions, fonamentalment de gent jove, i la negligència o el mal ús de les màscares poden multiplicar les situacions de risc i amb això, tornar a posar en perill a la població.

A l’Hospital General es manté ‘en reserva’ la planta Covid, per a possibles ingressos. Encara que els serveis funcionen amb normalitat, es manté en actiu el pla de Contingència i els protocols per a poder actuar amb la major rapidesa si fóra necessari i es multiplicaren els brots o els casos individuals. A més, El General disposa de l’Hospital de Campanya, connectat amb la part posterior de la zona d’Urgències.

A l’Hospital Provincial s’ha desmuntat la ‘àrea Covid’ que es va instal·lar en la zona de rehabilitació, encara que també hi ha una àrea reservada per possibles ingressos de coronavirus.

I a l’Hospital La Plana es desmentia aquest matí que Urgències haguera mantingut anit una situació de col·lapse, encara que el brot dels quatre joves, relacionats amb la festa de Peníscola, també ha disparat les alertes i les precaucions.

Fonts sanitàries assenyalaven que s’esperen aqueixos rebrots d’estiu per les circumstàncies que ja s’han relatat i que esperen poder ser controlats a temps. També reconeixien a aquest periòdic, que s’espera un rebrot molt més virulent del coronavirus en els mesos de setembre i octubre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací