Castelló cerca l’opinió dels ciutadans per a conèixer les necessitats de primer habitatge i potenciar la rehabilitació

589

Pretén ser un full de ruta de la Regidoria per a dur a terme les mesures necessàries per a incrementar el parc públic d’habitatge

Actualitat Diària

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló avança en l’elaboració del primer pla estratègic d’habitatge i ara ha impulsat un qüestionari telemàtic (a través de la web municipal) entre la ciutadania per a conèixer la necessitat existent en primer habitatge així com la de rehabilitació o reformes interiors. Aquest diagnòstic pretén ser un full de ruta de la Regidoria per a dur a terme les mesures necessàries per a incrementar el parc públic d’habitatge, la bossa de lloguer social i fomentar la rehabilitació.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, subratlla que amb el pla estratègic tenen l’objectiu “de mobilitzar habitatge per a fins socials que ara està buida i pertany a grans propietaris i garantir l’accés a un habitatge digne de la ciutadania que viu en una situació precària”.

El pla estratègic també determinarà la necessitat existent en rehabilitació. Sobre aquest tema, el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ressalta que la regeneració urbana “reduirà el consum energètic, millorarà les condicions d’accessibilitat i acostarà a la ciutat a l’horitzó de descarbonització i transició ecològica”. Explica que treballen en una estratègia de transició urbana que considera que es donen les condicions per a fomentar la rehabilitació i que treballa en un model que aspira a mobilitzar la iniciativa privada amb el suport de les Administracions.

L’enquesta del Pla Estratègic es presenta com un procés participatiu perquè la ciutadania s’involucre també en la presa de decisions d’aquest. Es planteja en el si del diagnòstic del Pla Estratègic d’Habitatge que l’Ajuntament està desenvolupant, a fi d’incloure l’opinió de la ciutadania en la presa de decisions d’aquest. Es pot partipar a l’enquesta a través del portal municipal ( http://www.castello.es/web30/pages/generico_web10.php?cod1=1360&cod2=1488 ).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací