TSV denuncia deficiències en l’atenció sanitària al Departament de Salut de Vinaròs

641

La crisi de la Covid-19 ha evidenciat i agreujat les moltes deficiències del sistema sanitari

Juan José Benito/Actualitat Diària

Totes i Tots Som Vinaròs (TSV) ha lamentat una seguida de deficiències en l’atenció sanitària al Departament de Salut de Vinaròs com ha conseqüència de la Covid-19. 

Aquesta formació política, socis dels socialistes al governs municipal de Vinaròs, ha volgut expressar el seu agraïment a l’esforç que “han fet tots i cadascun dels estaments sanitaris davant la crisi que ha provocat la pandèmia de la Covid-19 i de la que encara no hem sortim”.

Hospital de Vinaròs

Per TSV, “aquesta crisi ha evidenciat i agreujat les moltes deficiències del sistema sanitari. Deficiències provocades fonamentalment per les retallades pressupostàries que, com ja vàrem denunciar en el seu dia, evidenciava l’interès que cada vegada més i sense cap mena de vergonya mostra la dreta política en la privatització del sistema públic de salut”.

No s’atén correctament la cita prèvia

Així, des de TSV es diu que  “aquesta deficiència s’incrementa en el nostre Departament de Vinaròs on fa més d’un mes que no s’atén correctament la cita prèvia per telèfon. S’ha arribat a estar tot un dia penjat del telèfon, trucant a aquest servei sense que ningú es posi a l’altra part de la línia”.

També s’ha constatat per TSV que “en l’actualitat en el Departament de Salut de Vinaròs hi ha un ‘aparent bloqueig’ de l’atenció sanitària en referència al seguiment de les patologies cròniques, concentració de primeres cites i sol·licituds de proves diagnòstiques tant a nivell ambulatori com hospitalari”.

Des de TSV s’afegeix que “l’abandó del seguiment de les malalties cròniques posa en greu perill la salut dels pacients sobretot els que tenen més anys i amb pluripatologia. Si bé eren comprensibles aquestes deficiències mentre estàvem en el confinament, ara no hi ha cap excusa per aquesta deficiència”.

Per això, TSV diu que aposta per una sanitat pública, universal i gratuïta, “i no sols denunciem les deficiències que constata i pateix la ciutadania sinó que a més a més exigim que totes les autoritats sanitàries es ‘posen les piles’ i afronten els canvis estructurals necessaris per a solucionar-les tenint en compte que amb voluntat política si que podem”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací