‘Benassal, Encant al Natural’, història, cultura, naturalesa, gastronomia i la millor aigua del món

779

Reforça, a més, l’atenció turística durant aquests mesos oferint punts d’informació al poble i a la mateixa Font d’en Segures

Actualitat Diària

‘Benassal, Encant al Natural’. Història, cultura, naturalesa, gastronomia i la millor aigua del món són només alguns dels arguments d’aquest paradís estival a l’interior castellonenc on es prenen totes les mesures de seguretat i prevenció i on la distància recomanada sempre es guarda.

Benassal ofereix l’encant de passejar pel bosc centenari del Rivet, un conjunt de carrasques i roures on la calor és història. El verd és el protagonista després de la plujosa primavera. En el lloc es pot gaudir del centre d’interpretació del paratge natural municipal i, a més conèixer els secrets de les microreserves de flora.

BENASSAL (4)

Molt prop del Rivet, a la part alta del Moncatil, des de l’ermita de Sant Cristòfol s’albira una de les millors panoràmiques de l’Alt Maestrat. L’ermita està lligada a la història de Benassal i a les seues tradicions més arrelades. Descendint fins a la Font d’en Segures podem gaudir de la millor aigua el món, amb el recent reconeixement del prestigiós ITQI de Bèlgica, on els millors tastadors del món han certificat que l’aigua que ja buscaven fa un segle els malalts del ronyó continua sent un naixement privilegiat que Benassal ha sabut respectar i conservar. Els apartaments modernistes, hereus dels feliços anys 20 i l’esplendor de començaments del segle XIX no deixaran de sorprendre el visitant.

Benassal reforça, a més, l’atenció turística durant aquests mesos oferint punts d’informació al poble i a la mateixa Font d’en Segures.

Al poble ens podem submergir en el recinte emmurallat tancat per les seues torres, observar la majestuositat del Palau Sànchez Cotanda, visitar el rehabilitat Forn de Dalt o la Torre de la Presó, conèixer la història de la comarca en el Museu Arqueològic de l’Alt Maestrat a l’antic castell de la Mola o, en la mateixa oficina de turisme, recordar com era l’escola rural amb la recreació d’una aula.

Benassal, durant l’estiu, ofereix, a més, un complet programa d’activitats. Recorreguts guiats seguint el llegat de Carles Salvador, el nucli històric, la pedra en sec…sense oblidar la ruta teatralitzada pels dominis de Neptú, la icònica imatge evocada en l’etiqueta d’Aigua de Benassal.

BENASSAL (2)

Seguretat, gastronomia i allotjament

A Benassal tots els establiments estan seguint totes les mesures i recomanacions de prevenció sobre la Covid-19.

L’Hotel Novella, l’Hotel La Piqueta, l’Hotel Roig i l’Hotel la Castellana ofereixen els seus serveis d’allotjament i restauració. A més al poble la Cooperativa i el Nostre Bar ofereixen al visitant la gastronomia del lloc. L’ambient i punt de trobada continua sent el Copas. A més, cal recordar, que cada cap de setmana, el centre del poble es tanca als vehicles a motor i es converteix en el lloc on un passeig a peu i altre caminant ens obren la porta de tot el poble.

No s’ha d’oblidar que el poble compta amb nombrosos allotjaments en règim de lloguer i habitatges de turisme rural, tant al poble com als masos del terme municipal.

El poble del formatge, la tòfona i l’avellana

Benassal és el principal productor d’avellanes de la província de Castelló. El poble està envoltat d’avellaners i les creacions gastronòmiques amb aquesta fruita seca són una delícia en cada bar i restaurant. A més, baix dels avellaners i les carrasques creixen les tòfones negres, l’or negre de la cuina del qual Benassal fa bandera. Tot això sense oblidar els famosos formatges que es produeixen a la localitat.

Als forns i carnisseries es poden degustar els millors productes de la zona amb elaboracions artesanals i cuidades al detall. En els restaurants no podem oblidar tampoc els seus plats tradicionals com el Tombet o la quallada i les creacions on els productes de quilòmetre zero són sempre una realitat.

L’encant de la millor gastronomia, en un ambient natural i únic.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací