CaixaBank i la AECC promouen una campanya a favor de la recerca contra el càncer

439

Actualitat Diària

CaixaBank ha iniciat una campanya de recollida de donacions a través dels canals digitals de l’entitat en benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), amb l’objectiu de contribuir a impulsar la recerca científica i ajudar en l’assistència a malalts i familiars.

La pandèmia ha agreujat de manera extrema l’atenció i assistència als pacients de càncer i ha suposat un fre en la recerca. Per aquest motiu, l’entitat presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar ha llançat, en col·laboració amb la AECC, una iniciativa d’informació i sensibilització sobre la situació, acompanyada de la possibilitat de contribuir mitjançant aportacions destinades a la AECC per part de les persones interessades.

La campanya s’inicia aquesta setmana, en el marc de la celebració del Dia Mundial Contra el Càncer el pròxim 4 de febrer i s’estendrà fins al 15 de febrer, coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Càncer Infantil.

Les donacions es poden realitzar per bizum al 11244 a través de l’app de CaixaBankNow i imagin així com realitzar donatius a través la web corporativa de l’entitat, www.caixabank.es.

La iniciativa suposa una nova línia de col·laboració amb la AECC, amb qui la Fundació “la Caixa” ja col·labora a través dels seus programes propis com el d’atenció a persones amb malalties avançades, les seves convocatòries de suports a projectes socials i mitjançant aportacions econòmiques a les delegacions locals que canalitza a través de CaixaBank i de la seva xarxa d’oficines. Gràcies a aquestes fórmules, en 2020 s’ha ajudat a més de 50 delegacions de suport a pacients i familiars en la lluita contra el càncer en tota Espanya, amb una aportació total que supera els 600.000 euros.

Principalment, aquestes col·laboracions han servit per a fer costat a pacients oncològics amb necessitats logopedagógicas i atenció psicosocial a pacients avançats en nuclis rurals d’alta dispersió poblacional. Al mateix temps, la col·laboració també s’ha centrat en plans d’emergència per l’impacte de la COVID-19, adequació d’espais per a malalts i pisos per a l’acompanyament de familiars.

Al mateix temps, la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, ha destinat prop de 750.000 euros mitjançant més de 150 donacions a altres entitats centrades en la lluita contra el càncer.

En la Comunitat Valenciana s’ha fet costat a la AECC i a altres entitats socials que també lluiten contra el càncer com la Fundació “El Somni de Vicky”, la Fundació Infantil Ronald Mcdonald (València), ASPANION (a València i a Alacant), Anemone Grup d’Autoajuda per a Dones amb Càncer de Mama (Benidorm), la Associació Dones Afectades per Càncer de Mama d’Asp, Amunt contra el Càncer (Dènia), Solc Pel Suport i Ajuda en el Tractamen del Càncer (Alcoi) i la Associació Local Contra el Càncer de Moncofa, entre altres, per un import global de 121.100 euros, durant l’any 2020.

2020: un any marcat per les ajudes per a pal·liar els efectes de la Covid-19

A més d’aquesta col·laboració, en 2020, el 89% de les oficines de CaixaBank repartides en tota Espanya han canalitzat aportacions de la Fundació “la Caixa” a projectes en benefici de la societat i les comunitats locals. Mitjançant aquestes col·laboracions, prop de 7.000 entitats socials s’han beneficiat l’any passat de diferents tipus d’ajuda.

Cal destacar que la majoria de les aportacions ha anat destinada a pal·liar els efectes socioeconòmics provocats per la COVID-19. De forma més concreta, la inversió s’ha dirigit a accions destinades a col·lectius en exclusió social i pobresa; programes destinats a millorar la qualitat de vida de les persones majors, col·lectius amb necessitats especials o malalts; accions vinculades amb la gent gran; així com projectes d’inserció laboral.

Entre les iniciatives secundades, es troben accions de distribució d’aliments, de la mà de menjadors socials, a col·lectius vulnerables; lliurament de material escolar i tecnològic per a la infància en risc d’exclusió, així com la dotació de tauletes a residències per a la gent gran.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

L’Acció Social és un dels pilars del Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de CaixaBank, dins del seu model de banca socialment responsable.

A més de la contribució als projectes socials d’àmbit local, l’entitat secunda, a través de la seva Acció Social, el programa de voluntariat corporatiu, amb més de 12.000 participants en 2020 i 120.000 beneficiaris de les seves accions solidàries.

Quant a altres iniciatives clau per al model de banca socialment responsable de CaixaBank, destaca l’activitat en microcrèdits. L’entitat és l’única que ofereix microcrèdits a persones amb garantia personal i sense avals, a través de MicroBank, per a ajudar-los a impulsar els seus projectes.

L’actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L’organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management han obtingut la màxima qualificació (A+) en els Principis d’Inversió Sostenible que dóna suport a Nacions Unides.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací