BP designa a Carlos Barrasa nou president de BP a Espanya

465

Actualitat Diària

Amb efectivitat 1 de gener de 2021, Carlos Barrasa ha assumit el càrrec de President Executiu de bp a Espanya. Carlos combinarà aquesta posició amb el seu lloc global com a vicepresident del negoci de Solucions Integrades, creat recentment per a contribuir a la descarbonització de ciutats i grans empreses, com a part de la nova ambició de bp de convertir-se en una companyia de zero emissions netes en 2050 o abans.

Carlos es va incorporar a bp l’any 2000 i en 2007 es va traslladar al Regne Unit des d’on ha liderat la transformació i el creixement dels negocis en l’àrea de Downstream. Entre ells, l’estratègia de creixement del negoci global de Marina, la direcció dels lubrificants industrials a Europa i Àsia Pacífic, i la implementació del programa de creixement sostenible a Europa. Des de 2015, residint ja en Shanghái, ha liderat com a vicepresident de Castrol la Xina el creixement del negoci de lubrificants que s’ha convertit en líder del mercat.

Carlos Barrasa va néixer a Valladolid, està casat i té quatre fills. És llicenciat en Química Industrial per la Universitat Complutense de Madrid, MBA executiu per l’escola internacional IE Business School i ha realitzat estudis de direcció comercial i màrqueting en Kellog i ESADE Business School. Ha estat guardonat, recentment, amb el premi Magnolia de la ciutat de Shanghái, una de les màximes distincions concedides pel Govern Municipal de Shanghái a estrangers en reconeixement a la seva contribució a la ciutat.

Carlos ha destacat que “és una gran satisfacció tornar a treballar amb l’equip de bp Espanya i contribuir a la implementació de l’estratègia que ens convertirà en una empresa de zero emissions netes en 2050 o abans. Espanya ha estat un mercat pioner per a bp en molts àmbits, com la producció de biocombustibles, el desenvolupament de projectes solars i la generació i comercialització d’electricitat d’origen renovable. La nostra posició en aquests negocis, la fortalesa de la nostra marca i la qualitat de l’equip humà ens permet mirar al futur amb confiança”.

Carlos pren el testimoni de Luis Aires, qui es trasllada a Llatinoamèrica com a responsable de Downstream en Pa American Energy Group (PAEG), companyia del grup bp basada en Buenos Aires. Luis, que ha estat president de bp Espanya durant els últims sis anys, continuarà en la presidència de l’Associació Espanyola d’Operadors de Productes Petrolífers (AOP) fins a finals de febrer.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací