Iberdrola, empresa espanyola més sostenible segons la nova edició del Global 100

420

Actualitat Diària

Iberdrola ha estat seleccionada com l’empresa espanyola més sostenible, segons l’índex Global 100 Most Sustainable Corporations in the World, que elabora anualment la publicació Corporate Knights. La companyia liderada per Ignacio Galán s’ha situat a més com una de les primeres 20 companyies del món en aquesta classificació. Els resultats d’aquesta dissetena edició s’han donat a conèixer amb motiu de la trobada anual del Fòrum Econòmic Mundial, que se celebra des d’avui forma virtual.

L’informe destaca especialment en aquesta nova edició com la pandèmia ha reafirmat el convenciment que la reactivació de l’economia i de l’ocupació només poden venir de la mà d’inversions sostenibles, com demostra el compromís cada vegada major tant dels governs com de les empreses. En aquest sentit, destaca a Iberdrola com un dels anomenats ‘green energy majors’, líders d’aquest procés de transformació del model econòmic.

Per a elaborar el rànquing de les 100 empreses més sostenibles del món, s’analitzen més de 8.000 empreses cotitzades, els ingressos de les quals superen els 1.000 milions de dòlars, i es descarten aquelles que generen energia a través de carbó, dificulten les polítiques climàtiques i provoquen una desforestació extrema amb la seva activitat. Així, anualment s’exclouen empreses que empitjoren els seus indicadors de referència, si bé Iberdrola ha estat seleccionada de forma continuada en els últims anys.

Una vegada realitzada aquesta selecció, l’informe analitza 24 indicadors que inclouen els ingressos procedents d’àrees ‘verdes’, la inversió en negocis sostenibles, els nivells de carboni, el pagament d’impostos, la diversitat de gènere en el Consell d’Administració i la diversitat racial.
En tots aquests àmbits, Iberdrola no sols és pionera, sinó que ha definit plans concrets i inversions per a continuar avançant en els pròxims anys. En el seu pla 2020-2025, la companyia preveu inversions per valor de 75.000 milions d’euros, destinats a transició energètica a través de més projectes renovables, xarxes intel·ligents i sistemes d’emmagatzematge a gran escala.

Quant als nivells de carboni, amb unes emissions de CO2/kWh que són ja dos terços inferiors a la mitjana europea, l’estratègia d’inversió en energia neta i xarxes portarà a Iberdrola a ser una companyia “neutra en carboni” a Europa en 2030 i a reduir les seves emissions de CO₂ a nivell global un 86%, fins als 50g/kWh, al final de la dècada -serien de 70g/kWh a la fi de 2025-. La companyia ja genera el 100% de la seva energia sense emissions en països com el Regne Unit, Alemanya o Portugal.

Quant al pagament d’impostos, la contribució fiscal d’Iberdrola en el món va ascendir a 8.156 milions d’euros en 2019. En el seu Informe de transparència fiscal 2019: el nostre compromís amb la societat es concreta que un 43% del seu benefici abans d’impostos es va destinar al pagament de tributs.

Quant al seu compromís amb la diversitat i la igualtat d’oportunitats, Iberdrola també ha estat pionera en elaborar el seu primer Informe de Diversitat i Inclusió. En ell es detallen les iniciatives desenvolupades per la companyia en aquestes matèries, considerades una prioritat estratègica per al seu creixement sostenible.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací