A la Comunitat Valenciana s’han reciclat 178.208 tones d’envasos en 2019

550

Actualitat Diària

L’ampliació dels serveis de recollida selectiva a Castelló s’ha complementat amb la instal·lació de 150 nous contenidors grocs cedits per Ecoembes, a través del conveni signat juntament amb la Generalitat Valenciana. Gràcies a la nova dotació, la ciutat disposarà de prop de 700 contenidors perquè la ciutadania deposite envasos de plàstic, llandes i brics.
Així ho han confirmat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, i el portaveu d’Ecoembes, José María Monge, durant la visita que han realitzat a aquest matí a les instal·lacions en què es condicionen els contenidors per a la seua distribució en els sis districtes de la ciutat. La fracció d’envasos ha sigut la que major taxa d’increment ha registrat quant a la separació urbana i el reforç de la xarxa de contenidors té com a objectiu consolidar aquesta tendència a l’alça.
“Tenim un repte: canviar com quasi 100.000 persones separen els residus cada dia a la seua casa”, ha assegurat el regidor Garcia, per la qual cosa “la instal·lació d’aquests contenidors grocs suposarà facilitar més aquesta separació”. “La separació d’envasos va crèixer un 25% durant el primer semestre de l’any, una dada que ens mostra que la ciutadania està compromesa amb el reciclatge i disposada a col·laborar per a tindre una ciutat més neta”, ha manifestat Garcia.
“Ens esforcem per acostar el reciclatge al dia a dia del ciutadà perquè continue sent l’hàbit mediambiental més estés entre els espanyols. Gràcies a aquesta labor conjunta amb l’Ajuntament de Castelló, facilitem que els envasos de plàstic, llandes i brics tinguen una nova vida, reforçant el nostre compromís per continuar avançant cap a un model d’economia circular més sostenible per a tots”, ha afirmat el portaveu d’Ecoembes, José María Monge.
Cal recordar que aquesta acció forma part del pla integral per a impulsar el reciclatge i la recuperació dels residus urbans a la ciutat. El sistema de recollida de residus orgànics a Castelló va començar a funcionar el passat 1 de setembre amb l’obertura dels 1.098 nous contenidors marrons instal·lats en tota la ciutat. La posada en marxa d’aquest projecte posa de manifest l’aposta del govern per l’economia verda i per una recuperació basada en la sostenibilitat, com va explicar Garcia en aqueix moment. A més, l’activació de la recollida de restes orgàniques suposarà la creació d’una quinzena de llocs de treball i l’adquisició de nous vehicles per a ampliar el servei, reforçat amb un increment de la inversió municipal de 1,6 milions d’euros anuals.
Dades de reciclatge a la Comunitat Valenciana

Durant el 2019, a la Comunitat Valenciana s’han reciclat 178.208 tones d’envasos de plàstic, llandes, brics, i de paper i cartó, contribuint de manera significativa a les 1.505.661 tones reciclades a nivell nacional. Això va ser gràcies a que cada valencià va depositar en el contenidor groc 12,3kg d’envasos de plàstic, metàl·lics i brics (15,8% més que l’any anterior). En el cas del contenidor blau, i amb una mitjana de 14,7 kg d’envasos de paper i cartó per ciutadà (10,9% més que en 2018).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací