Colomer destaca que “ser un destí gastronòmic és un dels nostres objectius”

535

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “ser una destinació turística gastronòmica és un dels objectius que perseguim i no serà el resultat de la improvisació, serà el resultat d’una estratègia orquestrada compartida amb la Universitat”.

Així s’ha pronunciat Francesc Colomer durant la inauguració de la III Edició del Màster d’Arrossos i Alta cuina Mediterrània de la Universitat d’Alacant.

En la inauguració també han participat el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar; l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt; el director de Gasterra, Josep Bernabeu i la directora del restaurant Dàrsena, Cristina Juan.

Colomer ha ressaltat que “la enogastronomía és una realitat que dóna una gran consistència al nostre relat i la nostra història turística del present, del passat i sobretot del futur”, i ha recalcat que l’arròs “és més que un fet gastronòmic, és tot un ritual de socialització, d’interpretació del territori i té a veure amb l’entorn, amb la millor de les interpretacions i la millor versió del que ens envolta”.

A més, Francesc Colomer ha ressaltat que “la Universitat d’Alacant i el seu lideratge ens atorga la base acadèmica definitiva i la solvència científica on arrelar les polítiques que poden ajudar a la societat i el territori” i que “l’aliança amb la universitat és bàsica per al turisme però molt singularment per a la gastronomia”.

Així mateix, el secretari autonòmic ha ressaltat que “en aquests temps complicats cal reforçar l’estratègia, el projecte i l’acció impulsant la sostenibilitat, els ODS, el coneixement, i l’hospitalitat i cuidar de les persones seran els valors que sobreviuran en el món post COVID on hem de preparar-nos i reubicar la nostra identitat i el nostre carisma”.

aquesta actuació formativa s’integra en el Pla d’Acció 2020 de L’Exquisit Mediterrani. La Universitat d’Alacant es va adherir a la Xarxa GastroTurística CV – L’Exquisit Mediterrani el 16 de juliol de 2019, amb la finalitat de treballar a través del Centre de Gastronomia Mediterrània Gasterra UA-Dénia en projectes conjunts d’impuls de la gastronomia i el turisme, així com d’incrementar l’impacte i abast de les seves accions mitjançant la coordinació i cooperació institucional.

Per part seva, els ajuntaments de Dénia, Benidorm, Altea i Pego també formen part d’aquesta Xarxa de governança col·laborativa impulsada per Turisme CV que connecta iniciatives de desenvolupament de la gastronomia com a recurs turístic de “primer ordre” i afavoreix la creació de nodes que potenciïn la seva excel·lència com a oferta turística.

III Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània

El Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània constitueix una oferta formativa molt exclusiva per la seva especialització i professorat. A més de docents i investigadors de la Universitat d’Alacant -on també s’imparteix el Grau de Gastronomia i Arts Culinàries-, en el màster participen cuiners i cuineres valencians d’alta qualificació, mestres arrossers, productors agroalimentaris, crítics i experts gastronòmics.

Es tracta d’un programa de 60 crèdits compost per un curs d’expert, ‘Història, Globalització i Turisme ajusto a l’Arròs i l’Alta Cuina Mediterrània’; un curs d’especialista ‘Ciència i Tecnologia Culinària, Maridatge i el treball fi de màster.

El curs d’expert ‘Història, Globalització i Turisme ajusto a l’Arròs i l’Alta Cuina Mediterrània’ de 20 crèdits s’impartirà entre octubre i desembre i serà 100% ‘online’, on es cobreixen 15 places.

En el curs participen titulats en hostaleria i gastronomia, cuiners amb certificat de professionalitat nivell 2 o superior, alumnes de cicles formatius d’FP de grau mitjà o superior en cuina, a més de professionals amb experiència i inquietud per renovar-se i adquirir nous coneixements.

Per a l’elaboració de materials docents per a l’edició ‘online’ del curs el Taller d’Imatge de la Universitat d’Alacant, Gasterra ha elaborat una sèrie de reportatges d’ús didàctic en la Marjal Oliva-Pego, l’Albufera, el Museu de l’Arròs i el molí arrosser Roca de Sogorb.

A més, el Laboratori de Cuina Tecnològica de Invat·tur ha estat és escenari d’enregistrament de diferents màster class i demostracions magistrals de cuina de l’arròs a càrrec de xefs com Kiko Moya Redrado, Mari Carmen Vélez, Ferdinando Bernardi, Christian Yves Lutaud, Fernando Giménez Linares, Joaquín Baeza Rufete i Jose Manuel Miguel Rodríguez.

L’objectiu del programa formatiu és capacitar a les persones participants en l’aplicació de noves tècniques d’alta cuina en l’elaboració dels arrossos, mitjançant habilitats creatives i sensorials per a la creació de receptes contemporànies, des dels processos físic-químics que intervenen en el procés d’elaboració dels arrossos valencians.

Conveni amb la Universitat d’Alacant

A més, el titular de Turisme, Francsc Colomer i el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, han signat el conveni de col·laboració entre totes dues institucions per a potenciar el producte gastronòmic, la seva creativitat i l’anàlisi científica.

Mitjançant aquest conveni, Turisme Comunitat Valenciana col·laborarà econòmicament amb 50.000 euros per a dur a terme diferents actuacions com la contribució, dins de la Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana i la seva marca L’Exquisit Mediterrani a l’excel·lència del turisme gastronòmic i el seu atractiu en el mercat turístic.

Així mateix, a través d’aquest conveni es durà a terme la participació en jornades tècniques, taules de treball, seminaris, congressos científics, estudis i recerques per a promoure el producte gastronòmic de la Comunitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací