48 localitats de la Comunitat ja formen part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents

1204

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat l’assemblea extraordinària de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (DTI) que se celebra a Cullera.

Colomer ha reiterat “la importància de la governança col·laborativa per a treballar units amb les novetats que aporta la tecnologia” i ha assenyalat que “la tecnologia anirà canviant, però el model de governança no canviarà tan ràpid i la cultura de la unitat és la que ens farà tindre oportunitats en aquest món global”.

En aquesta línia, ha explicat que “la governança en xarxa és competir i col·laborar”, a més, ha recordat que “els projectes pilots que anem fent posen de manifest els serveis diversos on la tecnologia pot qualificar l’experiència humana” i ha afegit que “la tecnologia ens pot ajudar a combatre elements que puguen pertorbar la nostra experiència turística”.

Cal destacar que en els últims mesos s’han sumat a la Xarxa DTI-CV 13 nous membres. En concret, ja formen part de la Xarxa DTI-CV Simat de la Valldigna i la Diputació d’Alacant, i les institucions acadèmiques de la Universitat d’Alacant, Universitat Miguel Hernández, així com Districte Digital.

A més, també s’han adherit a la Xarxa DTI-CV com a col·laboradors Ametic, Telefónica, Hidraqua, Play&Go, Pavapark, Idvia, Eurocontrol i Lynx View.

Durant l’assemblea extraordinària de la Xarxa DTI, s’han abordat diferents temes. En concret, el director general de Turisme, Herick Campos, ha explicat les novetats en la Xarxa DTI-CV.

Així mateix, el coordinador de projectes de Invat·tur, David Giner, ha explicat davant els assistents el balanç de resultats de projectes de la Xarxa DTI-CV.

A més, la jornada també compta amb un representant de la Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (Segittur), qui ha explicat l’evolució del programa Destinacions Turístiques Intel·ligents.

Finalment, en la jornada s’han compartit les experiències d’algunes destinacions de la Xarxa DTI-CV com Alcoi, Costa Blanca, Gandia i La Nucia.

Cal destacar que en l’actualitat ja hi ha 50 destinacions de la Comunitat Valenciana adherits a la Xarxa DTI-CV.

Per províncies, hi ha 12 destinacions de la província de Castelló: Benicarló, Benicàssim, Castelló, Consorci Plana Baixa, mancomunitat Espadán-Millars, Morella, Onda, Orpesa, Pñíscola, Torreblanca, Vinaròs i la Diputació de Castelló.

A més, hi ha 16 destinacions de la província de València: Andilla, Alzira, Ayora, Camporrobles, Canet d’En Bereguer, Consorci de la Ribera, Cullera, Gandia, la Mancomunitat de La Canal de Navarrés, la Mancomunitat de La Safor, Requena, Riba-roja de Túria, Tavernes de la Valldigna, València, la Diputació de València i Simat de la Valldigna.

Així mateix, ja hi ha 22 destinacions de la província d’Alacant que formen part de la Xarxa DTI-CV. En concret, formen part Alcoi, Alacant, L’Alfàs del Pi, Altea, Benidorm, Benissa, Calp, Dénia, El Campello, Elx, Elda, Finestrat, La Nucia, Vila Joiosa, la Mancomunitat de la Vall de Pop, Orihuela, Sant Vicent del Raspeig, Santa Pola, Torrevieja, Villena, Xàbia i la Diputació d’Alacant.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací