El Vinalab acull la primera Comissió Tècnica d’avaluació del Laboratori Social Vinaròs-Benicarló

758

La reunió ha abordat les actuacions realitzades i les previstes fins a finals del 2019 per millorar l’atenció dels Serveis Socials

Actualitat Diària

El Vinalab ha acollit la setmana passada la primera Comissió Tècnica de seguiment del Laboratori Social Vinaròs-Benicarló. Aquesta primera Comissió Tècnica ha servit per valorar les tasques realitzades en l’últim any i planificar noves estratègies per millorar l’atenció dels Serveis Socials. 

Durant aquesta primera reunió s’hi ha fet un balanç de les actuacions realitzades fins ara i les previstes fins a finals del 2019. També s’hi han planificat les noves estratègies de cara als propers anys, sempre amb l’objectiu de millorar l’atenció dels Serveis Socials. D’altra banda, també s’ha marcat la línia de treball que comparteixen els tres laboratoris de les tres províncies de la Comunitat.

Vinarós laboratori social

Aquestes línies són: Recerca i producció de coneixement per a la planificació i avaluació de polítiques públiques i recursos en serveis socials; Innovació social i millora contínua del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials; Formació en matèria de Serveis Socials i Transferència de coneixement en matèria de Serveis Socials.

L’objectiu final és atorgar als professionals la formació i les eines necessàries per garantir una atenció ràpida i eficaç a la ciutadania. Així mateix, durant la Comissió Tècnica també es van avaluar les característiques úniques del Laboratori Vinaròs-Benicarló, en relació als altres. Sobretot es prioritza la intervenció de la infància i adolescència reforçant el treball que realitza a la comarca la Coordinadora del Menor (COMEN).

També té espeicla importància l’envelliment actiu amb una perspectiva de gènere transversal a totes les línies, tot sense oblidar el disseny i propostes innovadores en el camp de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

L’alcalde, Guillem Alsina, ha remarcat: “Des del Govern Municipal es fa una aposta decidida per aquest recurs, emmarcat dintre del Pla EDUSI, per tal de millorar l’atenció dels Serveis Socials”.

A la reunió han participat la investigadora de la Universitat Jaume I, Raquel Agost, així com les regidores de Polítiques Socials de Vinaròs i Benicarló, Berta Domènech i Gemma Cerdá, acompanyades pels tècnics municipals i també del director de l’Institut Valencià de Formació, Qualitat i Innovació en Serveis Socials, Enric Ferrer.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací