Almassora logra reduïr a tan sols mig minut un rescat a la mar

925

L’operatiu d’emergències recrea un ofegament en Pla de la Torre per a provar la seua eficàcia

Actualitat Diària

El servei de socorrisme d’Almassora ha aconseguit reduir al mig minut el temps de salvament en el mar respecte al simulacre de 2018. L’empresa de vigilància de la costa, sanitaris i Policia Local implicats en l’operatiu ha dut a terme la maniobra passat el migdia, davant l’expectació dels banyistes de Pla de la Torre, que han seguit l’operatiu durant els huit minuts i mig que ha durat des de la recepció de la trucada d’avís per la suposada impossibilitat d’un banyista d’eixir de mar.

Pel que respecta a la cronologia, la veu d’alarma de la torre de vigilància s’ha produït a les 12 hores i 32 minuts. El socorrista ha nadat per a arribar fins a la víctima, que es trobava a 125 metres de la costa, i la moto d’aigua amb llitera remolcada ha iniciat el trasllat a penes uns minuts després. En la llitera, la suposada víctima ha viatjat acompanyada per un socorrista, que s’ha assegurat que no es desplaçara durant el trajecte fins a la costa.

Allí esperava un altre socorrista amb el maletí d’emergències per a efectuar les primeres maniobres de reanimació fins que ha arribat un equip sanitari format per metge, resident i infermeres, que han aconseguit que la víctima recuperara la consciència sobre l’arena. Una vegada estabilitzada, ha sigut traslladada fins a la caseta de socorrisme, on l’operatiu metge ha conclòs el protocol de reanimació en cas d’ofegament i ha donat per finalitzat el simulacre per a tornar al consultori mèdic de la platja.

Almassora simulacro emergencias (2)

D’igual forma, l’agent de la costa desplaçat fins a la zona per a garantir la seguretat de les persones participants en el rescat ha pogut tornar a la reguarda menys de mitja hora després de rebre l’avís. En una situació d’emergència com la simulada aquest matí, s’encarregaria també de facilitar l’accés de vehicles d’emergència fins a l’entrada a l’arena.

L’alcalde accidental, Santiago Agustí, s’ha desplaçat fins a la costa juntament amb els responsables de Platges, Seguretat i Esports, Joan Antoni Trenco, Javier Martí i Sergio Gómez, per a comprovar l’eficàcia de l’operatiu. La reducció dels temps d’actuació al mig minut ha confirmat la millora en la coordinació dels mitjans dins i fora del mar.

Segons ha indicat el regidor de Platges, “afortunadament, Almassora no s’ha enfrontat a una situació real aquest estiu però hui hem pogut comprovar que comptem amb els mitjans tècnics i humans i el protocol òptim per a actuar de la forma més ràpida davant una emergència en el mar”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací